Logo
 Spausdinti šį puslapį

Atidarytos dvi naujos didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simbolinės juostos perkirpimo akimirka. Iš kairės: V. Račkauskienė, I. Žiedienė, J. Ruškys, A. Balnionienė, B. Markauskas, A. Bogdanovas, R. Martinkus, R. Daubaris, L. Leliugaitė. Simos Ulvikienės nuotr. Simbolinės juostos perkirpimo akimirka. Iš kairės: V. Račkauskienė, I. Žiedienė, J. Ruškys, A. Balnionienė, B. Markauskas, A. Bogdanovas, R. Martinkus, R. Daubaris, L. Leliugaitė. Simos Ulvikienės nuotr.

Birželio 3 d. Gargžduose ir Glaudėnų kaime (Sendvario sen.) VšĮ „Gargždų švara“ atidarė didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Pastarosiose gyventojai galės nemokamai palikti nebenaudojamą buitinę bei elektroninę įrangą, padangas, mišrias statybos ir griovimo atliekas, nebereikalingus baldus, tekstilę, plastiką, stiklą, popierių ir kartoną bei kitas atliekas.

 

Atidaryme dalyvavęs meras Bronius Markauskas kalbėjo: „Buvome ir apžiūrėjome aikštelę Glaudėnuose, neabejoju, kad rajono gyventojams bus didelis palengvinimas. Aikštelės žada dirbti lanksčiai. Dėkojame direktoriui už atkaklumą, nes žinome, kiek reikėjo pastangų ir užsispyrimo.“

VšĮ „Gargždų švara“ direktorius R. Martinkus informavo, kad analogiška aikštelė yra įrenginėjama ir Priekulės seniūnijoje, tad rajone iš viso veiks 5-ios tokios aikštelės, kurios, anot vadovo, turėtų pilnai patenkinti gyventojų poreikius.

„Dabar Klaipėdos rajono savivaldybei priklauso 2 stambiagabaričių atliekų aikštelės (kitos – KRATC, aut. past.). Bus priimamos atliekos iš visų Klaipėdos rajono gyventojų. Dirbs ilgiau nei KRATC aikštelės: ir pirmadieniais, ir šeštadieniais. Mėginsime diegti savitarną, kaip yra įdiegta sodų bendrijoje „Dituva“. Priimsime visas atliekas, išskyrus šiferį, užterštą gruntą“, – nurodė R. Martinkus, pridūręs, kad aikštelių aptarnavimui buvo priimti trys nauji darbuotojai.

Didelių gabaritų aikštelė Gargžduose, anot R. Martinkaus, įrengta 3 ha sklype, kuris taps VšĮ „Gargždų švara“ aptarnavimo baze: bus vykdomas konteinerių plovimas, laikomas transportas. Aikštelėse numatyta galimybė pasiimti rūšiavimo, kompostavimo, buitinių atliekų konteinerius.

Žemės ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Račkauskienė, informavo, kad didelių gabaritų aikštelių projektavimo, įrengimo, konteinerių įsigijimo darbai atsiėjo apie 400 tūkst. Eur. Jos įrengtos pagal ES projektą, kurio bendra vertė 1,5 mln. Eur. Kitos projekto veiklos: įrengti pusiau požeminiai konteineriai Klaipėdos rajone, įsigyti kompostavimo konteineriai ir kt.

Didelių gabaritų aikštelė Gargžduose įsikūrusi adresu Statybininkų g. 9 (posūkis į dešinę už „Mars Lietuva“ gamyklos, žvyrkeliu pavažiavus tiesiai aikštelė matoma kairėje pusėje), o Glaudėnų kaime – Šalteikių g. 20.

Atidaryme Gargžduose dalyvavo ir simbolinę juostą perkirpo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, mero pavaduotoja Audronė Balnionienė, Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, jo pavaduotojas Justas Ruškys, VšĮ „Gargždų švara“ direktorius Rimantas Martinkus, jo pavaduotojas Raimundas Daubaris, Gargždų seniūnijos patarėja Indrė Žiedienė, Žemės ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė, šio projekto vadovė Vaida Račkauskienė.

Aikštelių darbo laikas: darbo dienomis nuo 9.00 iki 18.00 val. Šeštadieniais aikštelės dirbs nuo 9.00 iki 15.00 val.

 

Aikštelių atidarymo akimirkos Glaudėnuose ir Gargžduose – Klaipėdos r. sav. ir Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,