Mano Gargždai



S. Alsys: „Bangos“ merginos čempionatą pasitinka geros nuotaikos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Pernai moterų komandos vyriausiojo trenerio vaidmenyje debiutavęs ir bronzos medalius iškovojęs Simonas Alsys pasidalino mintimis, kaip neįprastomis sąlygomis vykdė pasiruošimą penktajam moterų A lygos sezonui.

 

Pasiruošimą šių metų sezonui sujaukė šalyje paskelbtas karantinas. Kaip išnaudojote laiką, kol negalėjote sportuoti su komanda?

Tai buvo puiki proga merginoms išsigydyti smulkias traumas. Karantino metu jos treniravosi individualiai. Tokios trukmės priverstinė pertrauka sportininkus tik labiau motyvuoja sugrįžti į aikštę.

 

Nuo balandžio 30 d. buvo atnaujintos komandinės treniruotės. Kaip vertinate mėnesį trukusį pasiruošimą?

Mano nuomone, mūsų komandai karantinas išėjo į naudą, kadangi turėjome daugiau laiko ir žaidėjų tinkamai pasiruošti. Nuo balandžio 30 dienos pradėjome kryptingą pasiruošimą A lygos startui ir šiuo metu esame pasiruošę.

 

Paskutines rungtynes komanda žaidė kovo pradžioje. Kaip teko kompensuoti varžybinę veiklą?

Atnaujinus pilnavertį treniruočių procesą nesužaidėme nei vieno kontrolinio susitikimo. Merginoms buvo paskirtos užduotiy, analizuojant iš anksto paruoštą vaizdo medžiagą.

 

Šiais metais „Bangos“ merginoms jubiliejinis 5 sezonas aukščiausioje lygoje. Kokiomis nuotaikomis jį pasitinkate?

Merginos čempionatą pasitinka geros nuotaikos, išsiilgusios futbolo. Džiugu, kad čempionate varžysis 6 ekipos. Malonu, kad bendru susitarimu pavyko išvengti čempionato formato pakeitimų – varžybos vyks 4 ratų sistema.

Smagu, kad dėl karantino už Gargždų ribų besimokančios merginos sugrįžo namo ir treniravosi su komanda. Šiais metais komandą papildė dvi jaunimo rinktinėms atstovaujančios merginos – Austė Bernotaitė ir Dovilė Dockaitė, tačiau neišvengėme ir praradimų – Laura Ubartaitė ir Agnė Bondarenko nutarė pailsėti nuo futbolo.

 

„Bangos“ merginų komanda sezoną pradeda jau šiandien, birželio 3 dieną, 20 valandą Gargždų miesto stadione dvikova su šalies čempionėmis Šiaulių „Gintra-Universitetu“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,