Mano Gargždai



Senovinis laivas – jau vainikuotas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Kuršio denis jau pagamintas (Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotrauka) Kuršio denis jau pagamintas (Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotrauka)

Savaitgalį dreverniškiai tapo istorininės akimirkos liudytojais – į Drevernos uostą, senoviškai dar vadinamą ovingį, buvo parvežtas senovinio kuršių laivo denis, tarmiškai – reisinės blinktis. Dreverniškiai atliko tradicinę apeigą – pradėtą statyti laivą vainikavo.

 

 

Į uostą kuršį atgabenusius laivadirbius pasveikino Drevernos dainininkės ir projekto, kurio metu turi būti pastatytas senovinis laivas, sumanytojai – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro atstovai. Renginio organizatoriai laivadirbius pasitiko žaidimais, dovanomis, prasmingomis apeigomis, kurių svarbiausia – ant laivo denio pakabinti žaliuojantį vainiką.

„Tie, kurie sutiko laivą, velijo giliukį didelį stiukį – linkėjo daug laimės, prašė marių dievų ir vėjų palaiminimo, o juk, kaip sako mūsų omamos ir opapos – mamos bei tėčiai – laivą pakurti arba kitaip pastatyti, tas yr ne juoks“, - tarmiškai apie laivo vainikuotuves portalui mano-gargzdai.lt pasakojo Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė.

Statyti senovinį kuršių laivą „Kuricshe kahn“ sumanė Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras. Laivo statybą galima stebėti Drevernoje. Projekte buvo planuojama, jog laivo ilgis bus iki 17, 4 metrų, stiebas sieks 16 metrų. Korpusą ir didžiąją dalį detalių planuota gaminti iš ąžuolo, denį ir antsatą iš pušies arba eglės.

Statant šį laivą Drevernoje siekiama populiarinti žvejybą, puoselėti žvejų krašto tradicijas.  

 

Šventės akimirkos - Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus nuotraukose. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 258 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,