Mano Gargždai



Karantinas nesutrukdė nubėgti iki Vilniaus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kvietinių lopšelio-darželio nuotr. Kvietinių lopšelio-darželio nuotr.

Kvietinių lopšelio-darželio mišrios priešmokyklinės grupės „Linksmuoliai“ ugdytiniai kartu su mokytoja Laima Radzevičiene bėgo mylią ir nubėgo net iki Lietuvos sostinės.

 

Kaip?

Visuomenės sveikatos specialistės Rasos Palionienės iniciatyva, vaikai kartu su mokytoja įgyvendino ilgalaikį projektą „Bėgu mylią…“. Šio projekto tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą, norą rūpintis sveikata. Vaikai užsibrėžė tikslą nubėgti iki sostinės – Vilniaus.

Su vaikais sutarėme, kad kiekvieną dieną įveiksime mylią (1 mylia – 1,6 km): apibėgtas kartas apie darželio pastatą – viena mylia. Šio užsiėmimo metu vaikai taip pat mokosi atgalinio skaičiavimo – prieš paskelbiant startą, visi kartu skaičiuodavome nuo 10 iki 1. Kiekvienos dienos bėgimą fiksavome lentelėje, suskaičiavę nubėgtus kilometrus, Lietuvos žemėlapyje pažymėdavome kiek jau nukeliavome.

Nuo 2020-01-02 iki 2020-03-13 darželio pastatą vaikai apibėgo 88 kartus (88 mylias) – 141 km. Visa grupė nubėgo iki Ariogalos.

Pasikeitusi situacija Lietuvoje nesumažino vaikų ūpo pasiekti tikslą. Prasidėjus karantino laikotarpiui, vaikai su mokytoja ir visuomenės sveikatos specialistė nusprendė, kad ir toliau išliks sportiški ir aktyvūs. Kasdienė užduotis buvo pakoreguota – nuo šiol vaikai ir vėl bėga vieną mylią, tačiau apibėga savo namus ir žymi asmeniniame kalendoriuje. Vaikai džiaugėsi galėdami tęsti savo kelionę, bėgimus fiksavo, siuntė nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Pasibaigus projektui, visi vaikai atsiuntė savo asmeninius pažymėtus kalendorius. Susumavus vaikų įveiktas mylias tapo aišku, kad vaikai tikrai nubėgo iki Vilniaus, o taip pat smagūs kiekvieno vaiko individualūs nukeliauti maršrutai:

Jonas, Adrijus ir Viltė nubėgo iki Kryžkalnio

Deividas nubėgo iki Šilalės

Simas nubėgo iki Telšių

Brigita nubėgo iki Laukuvos

Šis projektas visus subūrė bendram tikslui – būti sveikiems ir sportiškiems. Dėkojame Rasai Palionienei už šią sportišką iniciatyvą ir dovanas vaikams. Nuo rudens planuojame tęsti šį projektą visus mokslo metus. Gal net kirsime sieną ir aplankysime kitą Europos šalį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 137 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,