Mano Gargždai



Istorinis „klebono“ tiltelis bus nugriautas

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Istorinio pėsčiųjų viaduko tarp klebonijos ir ligoninės nebebus. Stasio Šeštausko nuotrauka. Istorinio pėsčiųjų viaduko tarp klebonijos ir ligoninės nebebus. Stasio Šeštausko nuotrauka.

Diskusijos dėl visiems gerai žinomo tiltelio tarp Gargždų klebonijos ir ligoninės prasidėjo dar metų pradžioje. Imta ieškoti sprendimų, ką daryti, kad tiltelis nuolat nebūtų daužomas pro jį važiuojančių vilkikų ir kitų didelių gabaritų transporto priemonių.

 

Praėjusią savaitę vėl buvo sušaukta darbo grupė, kuri sprendė prie ligoninės esančio pėsčiųjų tiltelio likimą.

Posėdyje dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos specialistai, svečiai iš Vilniaus – Griūvančių statinių departamento vyriausiasis specialistas Jonas Tiltevičius ir logistikos centro „Važiuoju laisvai“ direktoriaus pavaduotojas Rimantas Gazevičius.

Deja, buvo priimtas sprendimas, kad racionaliausia bus tiltelį nugriauti.

Sostinės specialistų neįtikino vietinių klerkų ir paveldosaugininkų argumentai apie vadinamojo klebono tiltelio istorinę vertę ir svarbą gargždiškiams.

„Į viaduką jau daugybę kartų buvo atsitrenkusios didelių gabaritų mašinos. Jis restauruotas ne kartą. Vėl remontuoti viaduko neverta – tai bus trumpalaikis sprendimas. Tiltelio būklė jau beveik avarinė. Negi norite rizikuoti žmonių saugumu?“, – posėdyje klausė J. Tiltevičius.

Viaduko ardymo darbai bus pradėti kitų metų balandžio 1 dieną.

 

Sveikiname su Melagių diena! Tai buvo pokštas – viadukas stovės kaip stovėjęs.

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 500 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,