Mano Gargždai



Klaipėdos r. savivaldybė: Karklėje norima sukurti dar vieną patrauklią erdvę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Žemės sklypo, dėl kurio laukiama pasiūlymų, vieta. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Žemės sklypo, dėl kurio laukiama pasiūlymų, vieta. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajone esanti Olando Kepurė – vienas žinomiausių objektų šalyje, kurį kasmet aplanko dešimtys tūkstančių žmonių. Savivaldybės planuose – sukurti patogesnę infrastruktūrą turistams. Ieškoma privataus investuotojo, kuris ne tik įrengtų patogią automobilių stovėjimo aikštelę, bet ir kartu sukurtų naują erdvę, kurioje galėtų veikti verslas, teikiantis įvairias paslaugas.

 

Pasak mero pavaduotojos Audronės Balnionienės, tokiu būdu būtų išspręstos automobilių statymo problemos, o lankytojai gautų paslaugas, kurių šiuo metu čia nėra.

Olando Kepurės skardis virš jūros yra iškilęs daugiau kaip 24 metrus. Ši vieta – unikali, ji vienintelė tokia visame šalies pajūrio ruože. Todėl nenuostabu, kad į gamtos paveldo sąrašą įtrauktas objektas privilioja daugybę lankytojų. Vien praėjusiais metais šioje vietovėje apsilankė daugiau kaip ketvirtis milijono žmonių iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Tačiau susiduriama ne tik su dideliais žmonių, bet ir automobilių srautais. Neretai savaitgaliais transporto priemonių nėra kur statyti, o tai kelia nepatogumų ne tik vietos gyventojams, bet ir atvykstantiems.

„Tad mes ir ieškome būdų, kaip šią problemą išspręsti. Savivaldybė Karklėje šalia Placio gatvės turi beveik dviejų hektarų dydžio sklypą. Ir matome galimybę, kaip jį būtų galima išnaudoti. Jei atsirastų privatus investuotojas, kuris šioje vietoje sukurtų reikiamą infrastruktūrą, galėtumėme atlaisvinti Olando Kepurę nuo automobilių, o lankytojams šio objekto lankymą padarytumėme dar patogesnį“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybė planuoja parengti sklypo investicijų projektą, kuriame būtų išnagrinėti įvairūs šios vietos vystymo scenarijai. Todėl potencialūs investuotojai kviečiami teikti pasiūlymus, kokias komercines veiklas būtų galima įtraukti į investicijų projektą. Vėliau bus skelbiamas konkursas ir atrinktas privatus partneris, įgyvendinsiantis šį projektą.

„Daugelis šalies lankytinų objektų šalia turi ir erdves, kur vyksta smulki prekyba, teikiamos maitinimo paslaugos ir, aišku, yra patogios automobilių stovėjimo vietos. Prie Olando Kepurės to nėra ir girdime žmonių pastebėjimų, jog tai būtina. Jei atsirastų privatus investuotojas, kuris savo lėšomis įrengtų patogią automobilių stovėjimo aikštelę, o šalia įsikurtų ir visuomeninės ar komercinės paslaugos, sukurtume naują erdvę bei išspręstume ir vieną didžiausių problemų – nevaldomus automobilių srautus“, – neabejoja mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Todėl Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia potencialius investuotojus teikti pasiūlymų dėl žemės sklypo vystymo Karklės kaime. Turintys pasiūlymų ar klausimų gali kreiptis į savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir projektų valdymo skyriaus vyriausiąjį specialistą Mindaugą Šatkų, tel. (8 46) 452062, 8 683 26073, el. p. . Pasiūlymų laukiama iki šių metų liepos 1 d.

 

Užsakymo nr. SAV 06-08

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 150 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,