Mano Gargždai



Atnaujinta kelionių rekomendacija Ispanijai ir Maltai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nuo birželio 8 dienos Užsienio reikalų ministerija atšaukė aukščiausią perspėjimą „nevykti į užsienio valstybes“ Ispanijai ir Maltai, tačiau specifiniai perspėjimai išlieka. Taip pat išlieka perspėjimas nevykti į Jungtinę Karalystę, Švediją ir Portugaliją.

 

Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Belgiją ir Airiją, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Vykstantys į kitas Europos ekonominės erdvės valstybes yra raginami imtis atsargumo priemonių. Ypač svarbu atkreipti dėmesį, kad sergamumo situacija gali pasikeisti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą.

Lietuvos piliečiai, planuojantys keliones į užsienį, ypač už Europos ribų, raginami itin atsakingai įvertinti galimus kelionės trikdžius ir pasidomėti užsienio valstybėse vis dar taikomais reikalavimais atvykusiems izoliuotis ir pan.

Taip pat nuo pirmadienio atnaujintas valstybių, iš kurių į Lietuvą gali atvykti užsieniečiai, sąrašas. Primename, kad Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti visuomet, tačiau pateiktame valstybių sąraše nurodoma, ar grįžus jiems bus būtina laikytis privalomos izoliacijos.

Primename, kad kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galite pasitikrinti https://keliauk.urm.lt puslapyje.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją bei tiesioginius ministerijos pranešimus esant krizinei situacijai užsienio šalyje – iOS: https://goo.gl/dOxeli, Android: https://goo.gl/rPwrfx.

Užsienio reikalų ministerijos visą parą budintis telefonas +370 5 236 2444 (WhatsApp: +370 5 236 2444), el. paštas .

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 406 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,