Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos jaunimas atkreipia dėmesį į aplinkos taršą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mato Mačiulskio nuotr. Mato Mačiulskio nuotr.

Neseniai Klaipėdą sukrėtęs „atsukto vamzdžio“ skandalas, nesibaigianti oro taršos problema uostamiestyje ir kiti ne tik Lietuvą, bet ir pasaulį kamuojantys aplinkosaugos iššūkiai paskatino jaunimą susiburti ir atkreipti dėmesį į savo bei valdžios elgesį.

 

Birželio 11 dieną 22.15 val. Klaipėdos Neįgaliųjų paplūdimio automobilių aikšelėje vyksiantis nemokamas kino iš automobilio seansas sieks atkreipti dėmesį į darnaus vystymosi tikslus, o ypač tvarių vandenynų bei klimato apsaugos veiksmų aspektus. Renginyje dalyvaus aktyvios Klaipėdos miesto organizacijos, kovojančios už švaresnę aplinką: asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“ bei judėjimas „Fridays For Future Klaipeda“.

„Mūsų asociacija savo veiklą pradėjo inicijuodama oro kokybės mokslinius tyrimus, kur paaiškėjo, jog geležies rūdos dulkės, sklindančios iš uosto įmonės AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) patenka į Klaipėdos miesto centrą ir į klaipėdiečių gyvenamąją aplinką, į netoliese esančias vaikų ugdymo įstaigas bei vaikų žaidimo aikšteles“, – pasakoja Alina Andronova, Klaipėdiečių iniciatyvos už demokratiją ir ekologiją, atstovė. „Sprendimas būtų iškelti įmonės veiklą iš miesto ribų, tik ši priemonė, laikantis darnaus vystymosi principų, gali užtikrinti sveiką ir švarią aplinką Klaipėdos miesto gyventojams“, – teigia A. Andronova.

Klaipėdos jaunimo organizacijos kviečia žiūrėti dokumentinį filmą „Mission blue“, kuris rodo legendinės okeanografės Dr. Sylvia Earle gyvenimo pasišventimą vandenynams ir jų apsaugai nuo taršos, klimato pokyčių bei žmonijos žalingos veiklos gamtai. Šis kino seansas yra LR Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo finansuotas projektas „SDG dokumentinio kino sesijos lauko ekrane“.

Projektą įgyvendina VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija, kartu su partneriais Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021, Klaipėdos miesto savivaldybe bei Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“.

Būtina išankstinė registracija automobiliui: https://forms.gle/GMWuoNPZS4nnRxm86.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,