Mano Gargždai



Atidaryta Lietuvos ir Lenkijos siena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Lietuva ir Lenkija galutinai susitarė atverti abejų šalių sienas nuo birželio 12 d. 10 ryto. Šis sprendimas buvo pasiektas, po intensyvių derybų, susitarus kaimynių šalių Ministrams Pirmininkams.

 

„Nuo šiandien Lietuvos ir Lenkijos piliečiams nelieka jokių apribojimų kertant sienas. Jiems taip pat nereikės laikytis izoliacijos. Tai puiki žinia, kuri buvo patvirtinta vakar vėlai vakare“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Nuo penktadienio bus atsisakoma laikinos vidaus sienos kontrolės, vykdant į Lietuvą atvykstančių ir iš jos išvykstančių asmenų patikrinimus pasienio kontrolės punktuose su Lenkija. Abi šalys yra suinteresuotos užtikrinti sklandų Lietuvos ir Lenkijos bei Baltijos šalių piliečių judėjimą per Lietuvos–Lenkijos sieną.

Valstybės siena geležinkelio keliu taip pat galės būti kertama per visus valstybės sienos su Lenkija perėjimo punktus. Pagal šiuo metu galiojančias nuostatas, valstybės siena geležinkelio keliu gali būti kertama tik per Šeštokai–Trakiškės sienos kirtimo punktą.

Nuo gegužės 11 d. buvo leidžiamas Lenkijos piliečių atvykimas į Lietuvą verslo, darbo ir mokslo tikslais, Lietuvos piliečiai taip pat galėjo vykti į Lenkiją, tais pačiais pagrindais, abejų valstybių piliečiams nebuvo taikoma 14 dienų saviizoliacija.

Lietuvoje nuo birželio 17 d. atšaukiamas karantinas, tačiau lieka galioti valstybės lygio ekstremali situacija.             

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,