Mano Gargždai



Gargždų kultūros centras – apie vasaros šventes, miesto gimtadienį ir artėjančią modernizaciją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Iš kairės: A. Rimkuvienė, V. Skuodienė ir K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė. Stop kadras iš vaizdo įrašo Iš kairės: A. Rimkuvienė, V. Skuodienė ir K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė. Stop kadras iš vaizdo įrašo

Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė bei renginių ir teatro režisierė Kristina Kazlauskaitė-Kažukauskienė atskleidė, kokios vasaros šventės laukia Gargžduose, kuo stebins miesto gimtadienis ir koks bus Gargždų kultūros centras po dešimtmečius lauktos modernizacijos, kuri, tikimasi, prasidės jau kitų metų sausio 1 d.

Birželio 23-ąją 20 val. pakviesite lankytojus į mažąjį Minijos slėnį – Rasų šventę. Ko joje tikėtis? Kodėl pasirinkta ši šventės vieta?

V. Skuodienė: Noriu pasveikinti visus, kad baigėsi karantinas ir kad mes galime atsidaryti savo renginiais ir džiuginti žmones ir patys save – tuo, kad mes vėl galime dirbti savo mylimą darbą.

K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė: Kultūros centras yra pasirengęs švęsti ne Jonines – vardadienį, o Rasų šventę. Rasos šventė yra svaresnė negu vardadienis ir mes stengiamės atkartoti kiek įmanoma daugiau tradicinių burtų, apeigų, tos šventės, kuri buvo švenčiama dar XIV a.

Tie kurie susirenka į Rasų šventę Minijos mažajame slėnyje, žino, ko tikėtis – kad šventė bus kitokia, truputėlį magiška, sudvasinta, vyks įvairūs aukojimai vandeniui ir įvairiausioms dvasioms, senojo tikėjimo dievams. Laukiame patekančios saulės, savanoriškai jau po renginio žmonės išsimaudo upėje, saulė teka 4.45 val. Jeigu bus norinčių, mielai palaikysime Jums kompaniją.

V. Skuodienė: Ši šventės vieta pasirinkta antrus metus iš eilės, piliakalnis graži vieta – bet Rasoms be galo yra reikalingas vanduo. Mažajame slėnyje, kaip mūsų komanda jį vadina, organizuosime etnokultūrinius renginius.

K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė: Tuo labiau, kad vainikėliai plukdomi, šiaudinės skulptūros deginamos ant vandens. Nes Rasų šventė – ugnies ir vandens, būna labai gražu, kai viskas susijungia. O piliakalnyje galbūt kokia kita šventė prigis.

 

Liepos 6-oji – Mindaugo karūnavimo diena. Kokie planai šią dieną?

V. Skuodienė:Šiais metais taip pat tradiciškai švęsime prie Kultūros centro, nes patogesnė strategiškai vieta. Bet prieš himno giedojimą 21 val. mes kviesime visus žmones su šeimomis, vaikais į aikštę, kur turėsime mero ir svečių sveikinimą ir gargždiškių grupės „Lotus“ koncertą. Ypatingas vakaras, vienybės, norėjosi, kad koncertą dovanotų gargždiškiai. Praleisime visi kartu, skambės lietuviška muzika, nes – Mindaugo karūnavimo diena.

K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė: Visi pasiilgę renginių, tad nesinori tiesiog išsiskirstyti, norisi ilgiau pabūti kartu.

 

Visiems įdomi tema – Gargždų miesto gimtadienis, kuris šiemet įvyks rugpjūčio 22–23 d. Kokie pagrindiniai šventės akcentai laukia?

V. Skuodienė:Iš tikrųjų dirbame intensyviai jau gerą mėnesį, turime subūrę darbo grupę. Kadangi miesto gimtadienis nusikėlė į rugpjūčio mėnesį, iš to kilo idėja, jungti dvi šventes (Gargždo festivalis, aut. past.) į vieną – todėl su visuomenine organizacija „Bendrai“ jungiamės į dvi dienas truksiantį renginį.

22 d. bus gražiausia programa, kur žmonių lauksime su įvairiausiomis veiklomis. Nuo 10 val. vyks prekybinė mugė, tikimės, kad žmones galėsime nustebinti įvairiomis atrakcijomis. Kviesime ir į Cepelinų virimo čempionatą, vaikus – į putų šou, kadangi labai gražus paplūdimys, tai vaikai galės dūkti ir mėgautis vasaros malonumais. Turėsime, žinoma, ir meno kolektyvų pasirodymų, sulauksime „Lietuvos balso. Senjorai“ atlikėjų, Simono Donskovo, Donato Montvydo ir Gjan koncertų.

Antroji diena bus labiau orientuota į sportą, vyks konkūrų čempionatas ir įvairiausi Sporto centro organizuojami sportiniai užsiėmimai.

K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė: Tiesa, vienas sporto renginys vyks ir pirmąją dieną – tai tinklinio čempionatas šeimoms. Labiau kaip pramoga, o ne sportinės varžybos.

V. Skuodienė:Pirmoji diena bus „apauginta“ įvairiausiomis atrakcijomis: ir ant veidukų paišoma, ir zumba, ir linijiniai šokiai. Mūsų kolektyvai labai kūrybingi, šventė bus graži ir kiekvienam bus priimtina ir širdžiai miela.

 

Kaip sekasi ieškoti rėmėjų?

V. Skuodienė:Šiais metais sudėtingiau, nes karantinas padarė įtaką ir verslams. Ieškome ir ieškosime rėmėjų, nes finansiniai dalykai svarbūs, norint suorganizuoti tokio masto šventę.

 

Ar yra daugiau planų vasarai?

V. Skuodienė:Vasarai daugiau planų neturime. Jaunimas ruošia filmų peržiūras.

Labai prašome visų ateinančių į šventes sąmoningumo. Kiek įmanoma, laikytis saugumo reikalavimų. Karantinas pasibaigė, bet jeigu nesisaugosime, gali ir sugrįžti.

 

Tikitės, kad apribojimų dalyvių skaičiui per miesto gimtadienį jau nebebus?

V. Skuodienė:Labai tikimės, kadangi turėsime gražią šventę su tiek žymių atlikėjų, galime sulaukti didelio dėmesio.

 

Kita aktuali tema – Gargždų kultūros centro modernizacija. Savivaldybės vadovai skelbia, kad jau ieškomas rangovas ir tikimasi, kad nuo sausio 1 d. prasidės realūs darbai. Kaip patys vertinate projektą? Kaip pasikeis Gargždų kultūros centras?

V. Skuodienė:Pati intensyviai dalyvavau projektavime, eskizų planavime, porą mėnesių dirbome tiek su Architektūros specialistais, tiek Kultūros centro darbuotojais, projektuotojais. Po renovacijos Gargždų kultūros centras iš tikrųjų atrodys kitaip. Pasikeis įėjimas į didžiąją koncertų salę, patį Kultūros centrą. Perplanuotos erdvės, kabinetai, atsiranda naujų repeticijų salių, darėme taip, kad būtų pritaikyta žmonėms, kad kuo daugiau kolektyvų tilptų, nenukentėtų ir komerciniai renginiai. Kai mūsų erdvės išgražės, manau, sulauksime dar daugiau dėmesio, ir lankytojų požiūris keisis. Tikiuosi, kad po renovacijos į Kultūros centrą patrauks ir jaunimas, kurio dabar labai stinga. Atsiras jiems skirta erdvė su atskiru įėjimu.

Kultūros centras atrodys labai gražiai, spalvingai, viduje viskas keisis.

Iš išorės pats projektas nesikeičia, bet nebebus toks pilkas, niūrus. Kadangi Gargždai – pastatas pasipuoš gargždo spalvomis – molio, sendinto rūdijančio metalo ir pasikeis Gargždų kultūros centro logotipas, ilgai laukęs savo pasikeitimo dienos.

 

Iššūkis – išsikėlimas. Kaip bus organizuojamas darbas? Ar nenukentės kultūra?

V. Skuodienė:Kadangi žinome, kad Kultūros centro renovacija parkeliauja sparčiais žingsniais ir darbais, buvau įpareigota surasti, kur kolektyvai ir administracija glausis. Kolektyvai nuo kitų metų sausio 1 d. išsiskirsto į visas Gargždų miesto mokyklas, aktų sales. Kolektyvų veikla visiškai nenukentės. Administracija iškeliaujame į buvusias Policijos patalpas, ten ir sandėliuosimės, nes turime didelį bagažą rekvizitų, tautinių rūbų. Visi iškeliaujame į Gamyklos gatvę.

Nusipirksiu džinsus, kedus, kardą susivirinsiu ir kariausiu su statybininkais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,