Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bendradarbiaujant infrastruktūra tvarkoma greičiau

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Balnionienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. A. Balnionienė. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Asfaltuoti keliai, sutvarkyti kiemai, įrengtas apšvietimas – greičiau bendradarbiaujant savivaldybei ir gyventojams. Jau 5 metus Klaipėdos rajone pagal patvirtintą programą gyventojams, verslui prie infrastruktūros įrengimo prisidedant iki 50 procentų darbai pradedami greičiau, nelaukiant bendroje eilėje. Šiemet šiai programai įgyvendinti finansavimas padidintas iki pusės milijono eurų.

 

Vien per pastaruosius dvejus metus kartu su gyventojų prisidėjimu pavyko sutvarkyti jau keliolika objektų. Pasak Klaipėdos rajono vicemerės Audronės Balnionienės, šiuo metu jau patvirtinti dar 9 projektai, kurie bus įgyvendinti bendradarbiaujant Savivaldybei ir bendruomenėmis.

„Savivaldybė kelius asfaltuoja nuolat pagal ilgalaikę programą 5 metams, kurią tvirtina Taryba. Kokie keliai bus asfaltuojami iki 2025 metų, nusprendė pačios bendruomenės seniūnaičių sueigose. Jeigu kelias nėra įtrauktas į ilgalaikę programą, tai apie jo asfaltavimo galimybę galime kalbėti tik po 2025-ųjų. Tačiau yra greitesnis būdas, kuriuo jau keletą metų kviečiame pasinaudoti tiek gyventojus, tiek verslus – tai infrastruktūros įrengimas 50 proc. prisidedant gyventojams. Priėmus sprendimą kelius asfaltuoti, kiemą ar apšvietimą įrengti bendradarbiaujant su Savivaldybe, nereikia laukti bendroje eilėje“ – teigė mero pavaduotoja.

2018 metais su gyventojų prisidėjimu buvo išasfaltuota Alyvų gatvė Lelių kaime, Agilos g. Trušeliuose, Pamiškės g. Grabiuose, Purmalių g. Purmaliuose, Rąžės ir Mėnesienos g. Peskojuose. Taip pat Gargžduose, prie Pušų g. 42 namo, buvo įrengta 10 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Savivaldybė šių objektų tvarkymui iš biudžeto skyrė 284,7 tūkst. eurų.

2019 metais buvo sutvarkyta Tvenkinio g. Ketvergiuose, Budrikų g. Budrikiuose, Versmės g. Purmaliuose, Draugystės g. Girkaliuose. Savivaldybė šiems objektams tvarkyti skyrė 105,9 tūkst. eurų.

„Infrastruktūrą gali tvarkyti ne tik daugiabučių, sodininkų bendrijos, oficialiai įsteigtos bendruomenės, bet ir atskiros gyventojų grupės, pavieniai asmenys, verslininkai. Jau bendradarbiavome su įvairiomis grupėmis žmonių, tačiau prie programos kol kas vangiai jungiasi verslo atstovai. Manau, jiems būtų naudinga kartu su Savivaldybe pagerinti patekimą prie verslo objektų, taip sudarant geresnes sąlygas ne tik klientams, bet ir darbuotojams, tuo pačiu, tai ir geras darbas bendruomenei, kuri galimai taip pat naudosis keliu. Noriu pakviesti rajono verslininkus apsvarstyti šią galimybę“, – ragina vicemerė Audronė Balnionienė.

Šiemet jau sutvarkytas daugiabučio, esančio Klaipėdos g. 4, Kretingalėje, kiemas, darbai jau baigiami ir Urbikių g. Radailiuose. Planuojama gyventojų prisidėjimu asfaltuoti Putinų g. Purmaliuose, Lietaus g. Slengiuose, Aukštkiemių g. Sendvario seniūnijoje, Austėjos g. Budrikiuose, Žuvų g. Radailiuose, M. Krukio g. Stančiuose, Pakalnės g. Gargžduose. Taip pat ruošiamasi tvarkyti daugiabučių Klaipėdos g. 19 Kretingalėje ir Vasario 16-osios g. 42 Gargžduose kiemus.

Pasak A. Balnionienės, gyventojai, norintys prisidėti prie infrastruktūros įrengimo ir taip greičiau džiaugtis asfaltuotais keliais, kiemais ar apšvietimu, pateikti prašymus turėtų iki lapkričio 1 d.

„Noriu gyventojus paraginti nelaukti spalio 31 d. Jei jūs kaip bendruomenė priėmėte sprendimą prisidėti finansiškai prie infrastruktūros gerinimo, teikite prašymus jau dabar. Specialistai įvertins jūsų paraišką, atsižvelgs į technines galimybes, ir galbūt dar šiemet bus galima finansuoti jūsų norimo kelio asfaltavimą. Pasitaiko situacijų, kai jau anksčiau suplanuoti darbai užsitęsia, nes bendruomenėms iškyla finansinių sunkumų, užtrunka projekto derinimas, todėl jūsų prašymas, kurį galbūt atnešite rytoj, gali būti patenkintas ir įgyvendintas dar šiemet. Iš tiesų džiaugiuosi, kad permainos Klaipėdos rajone įsibėgėja ir, svarbiausia, jas įgyvendiname kartu su bendruomenėmis ir verslu“, – sako mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Su finansavimo programa galima susipažinti Savivaldybės interneto puslapyje www.klaipedos-r.lt (Gyventojams/Keliai ir transportas/Vietinės reikšmės keliai). Konsultacijas teikia Statybos ir kelių priežiūros skyriaus specialistai tel. (8 46) 47 20 21.

 

Užsakymo nr. SAV 06-20

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,