Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekulės kultūros centro interaktyvi pasaka sužavėjo dalyvius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priekulės kultūros centro nuotr. Priekulės kultūros centro nuotr.

Priekulės kultūros centras penktadienį, birželio 19-ąją, pakvietė į pirmuosius interaktyvios pasakos seansus, kurie vyko miškingoje Vingio parko vietovėje. Ernsto Vicherto teatro interaktyvi pasaka pagal Brolius Grimus „Jonukas ir Grytutė“ sužavėjo jos dalyvius.

 

„Stebuklingai papasakota visiems gerai žinoma pasaka. Užburia ir įtraukia nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Pasakotoja žvilgsniu prikausto kiekvieną žiūrovą, o smuiko garsai atskleidžia veikėjų charakterius ir įvykių paslaptingumą. Dekoracijos, aplinka, garsai...Ačiū kūrėjams už nuostabų apsilankymą pasakų miške! Lauksime naujų stebuklų! Sėkmės!“, – susižavėjimo neslėpė viena renginio dalyvių.

„Patys geriausi atsiliepimai. Rekomenduočiau visiems pasižiūrėti. Įdomu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, „Netikėta, gražu, įdomu“, „Nuostabiai“ – tokie ir panašūs teigiami komentarai sklido iš renginio dalyvių.

Kaip anksčiau portalui mano-gargzdai.lt pasakojo Priekulės kultūros centro renginių organizatorė Ernesta Bakšienė, per vieną dieną numatyti trys pusvalandžio trukmės seansai, į kuriuos būtina išankstinė registracija. Numatoma, kad viename pasirodyme dalyvautų ne daugiau nei 20 žmonių.

Pasakos sekimo datos: birželio 26-oji, birželio 30-oji, liepos 3-oji bei liepos 6-oji. Jeigu oro sąlygos leis, ketinama į „Jonuką ir Grytutę“ pakviesti ir rugpjūčio mėnesį.

Pagrindinis tikslas, anot Ernestos Bakšienės, į pasakos veiksmą įtraukti žiūrovus, taip, kad šie taptų dalyviais.

Priekulės kultūros centras šią interaktyvių pasakų idėją spėjo jau pasitikrinti žiemą, kuomet didžiulio susidomėjimo sulaukė Hanso Kristiano Anderseno pasaka „Mergaitė su degtukais“, sekama apleistoje internatinėje mokykloje.

„Tame apleistame pastate buvo dekoruoti trys kambariai, viename jų – stalas su kartoniniais indais. Žmonės aktyviai dalyvavo veiksme, sėdo prie stalo, „gėrė“ arbatą ir pan.“, – apie drąsius ir nebijančius įsitraukti žiūrovus kalbėjo E. Bakšienė, kviesdama dalyvauti ir vasaros pasakų seansuose, kurie žada būti ne mažiau stebinantys.

Inscenizacijos autorius ir režisierius – Donatas Savickis.

Dailininkė – Katerina Marcinkevičienė.

Pasakotoja – Ernesta Bakšienė.

Šviesų dailininkas – Laimonas Mitkus.

 

Priekulės kultūros centro nuotraukose – interaktyvios pasakos akimirkos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,