Logo
 Spausdinti šį puslapį

Maudymosi taisyklės sukėlė aistrų bangą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Politikai išgirdę, kad pagal naujas taisykles maudymasis jūroje nuo 21 val. iki 9 val. gali užtraukti baudą, suskubo situaciją švelninti. Bent kol kas, panašu, tokių nusižengimų išvengti pavyks. Tačiau kai kurie svarbūs pokyčiai išlieka.

 

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo.

Vienoje nuostatų buvo teigiama, kad maudymosi sezono laikotarpiu paplūdimių lankymo valandos yra nuo 9 val. iki 21 val.

Savivaldybės administracijos direktorius įsakymu gali nustatyti kitas paplūdimių lankymo valandas.

Į šį punktą dėmesį atkreipusi Tarybos narė Alina Velykienė Viešosios tvarkos skyriui uždavė konkretų klausimą: „Ar po 21 valandos paplūdimyje galėsiu stebėti saulėlydį?“

Ir nors dalis Tarybos narių tokį klausimą palydėjo juoku, kai kurie iškėlė rimtą klausimą, ar tokia nuostata neprasilenkė su logika.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, tokios valandos nurodytos todėl, kad jomis dirba Klaipėdos gelbėtojai. Būtent nuo 9 val. iki 21 val. paplūdimiuose yra saugiausia.

„Teorinė galimybė gauti protokolą yra. Jeigu manome, kad reikia ilginti laiką, tiesiog Administracijos direktoriaus įsakymu galima priimti tokį sprendimą.

Paplūdimių lankymo valandomis darbą atlieka paplūdimį administruojanti įmonė. Po tų valandų gelbėjimo darbus atlieka priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Tai yra vyriausybės sąvoka, ne mes ją sugalvojome“, - sakė M. Poimanskis.

Jis pridėjo, kad Viešosios tvarkos skyrius organizuoja reidus su policija ir gelbėtojais. O ir pasitaiko atvejų, kai dėl neatsargaus elgesio nutinka nelaimingų atsitikimų.

Tarybos posėdyje dėl naujų taisyklių užvirė politinė diskusija. Bendrai buvo nuspręsta pakeisti šeštąjį punktą taip: „Maudymosi sezono laikotarpiu paplūdimių lankymo valandos nenustatomos nuo 9 val. iki 21 val. Skęstančiųjų gelbėjimo darbus organizuoja BĮ Klaipėdos paplūdimiai.“

Po ilgo svarstymo ir diskusijų su šiuo pakeitimu Tarybos nariai balsavimu pritarė naujoms taisyklėms.

Be šių naujų pokyčių miestiečiams ir miesto svečiams būtina žinoti, kad pagal naujas taisykles draudžiama maudytis vaikams iki 14 metų be suaugusio žmogaus priežiūros. Tokio amžiaus vaikų nebus galima net palikti prie vandens be priežiūros.

Taip pat bus draudžiama plaukioti ant pripučiamų čiužinių, transporto priemonių padangų ir kamerų, rąstų, lentų ir kitų plaukiojimui nepritaikytų daiktų. Nebus galima ir plaukioti plaukiojimo priemonėmis tam neskirtose paplūdimių maudyklų zonose, jomis kelti pavojų žmonėms ir aplinkai. Ir tai tik dalis naujovių.

Maudymosi sezonas prasidėjo nuo birželio 1 d. ir tęsiasi iki rugsėjo 15 d.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,