Logo
 Spausdinti šį puslapį

Smiltynėje uždrausta maudytis – vanduo neatitinka higienos normų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eimanto Chachlovo, ve.lt nuotr. Eimanto Chachlovo, ve.lt nuotr.

Penktadienį ryte biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ paskelbė, kad draudžiama maudytis jūroje ties Smiltyne, nes užfiksuota viršyta žarninių lazdelių norma.

 

„Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki sakė, kad mėginiai tyrimams buvo paimti praėjusį penktadienį, o rezultatai iš laboratorijos gauti šiandien.

Žarninių lazdelių vandenyje turi būti ne daugiau kaip tūkstantis 100 mililitrų vandens. Ištirtame vandenyje žarninių lazdelių skaičius buvo didesnis nei 2 419,6.

Keista, kad ir prie Naujosios perkėlos, ir prie Senosios perkėlos identiški rezultatai. Gal kažkoks laivas išpylė vandenį, gal oro sąlygos tuo metu buvo palankios. Galima spėlioti... Kai gavome rezultatus, iškart užsakėme naujus tyrimus ir rezultatus gausime antradienį arba trečiadienį“, – sakė A. Siakki.

Per praėjusią savaitę keitėsi srovės, vėjai, vanduo buvo atvėsęs iki 8 laipsnių, o dabar jis vėl šyla.

„Galima spėti, kad dabar normalus vanduo, bet, kol negavome pakartotinių tyrimų, kabės raudona vėliava, kuri draudžia maudytis“, – pabrėžė A. Siakki.

Laboratoriniai tyrimai rodo, kad Melnragės ir Girulių paplūdimiuose maudytis saugu.

A. Siakki prisiminė, kad prieš keletą metų yra buvęs atvejis, jog Smiltynėje vanduo neatitiko higienos normų, tačiau po pakartotinio tyrimo paaiškėjo, kad vanduo tinkamas. Panašių atvejų yra buvę ir Neįgaliųjų, ir Melnragės paplūdimiuose.

 

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,