Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunieji buriuotojai vejasi laiką Drevernoje: varžybose – rekordinis skaičius dalyvių (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Buriavimo mokyklos „Žiemys“ nuotr. Buriavimo mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Intensyvios treniruotės, savaitgalio varžybos, trumpas poilsis ir kelionė į kitą regatą – taip šią vasarą atrodo jaunųjų buriuotojų kalendorius. Kiekvieną vasarą jis būdavo įtemptas, tačiau dėl COVID-19 viruso pandemijos praleistos varžybos užsienyje, sutrumpėjęs buriavimo sezonas verčia dar labiau intensyvinti gyvenimą ant vandens.

 

„Reikia išnaudoti kiekvieną progą, kiekvieną savaitgalį, nes vaikai auga, jiems reikia neprarasti įgūdžių, įgyti naujos patirties ir augti,“ – sako Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ vadovė Agnė Dalangauskienė.

Šią vasarą vis daugiau svečių iš kitų miestų sulaukia ir Drevernos uostas. Pasak regatų organizatorių, dar nė vienais metais Klaipėdos krašto vandenys nebuvo tokie populiarūs.

„Pasirodo, jog azartiškas varžybas galima surengti ir savo akvatorijose, ypač jei prisijungia daugiau buriavimo mokyklų iš visos Lietuvos, o rėmėjai palepina vertingais prizais,“ – kalbėjo pašnekovė.

Vakar baigėsi dvi dienas vykusios Klaipėdos rajono mero taurės varžybos ir „Jazz Dancer“ regata. Į šias varžybas susirinko rekordinis kiekis buriuotojų iš Vilniaus, Kauno, Plungės ir Nidos. Viso trijose klasėse startavo 41 jachta. Mažiausiai buriuotojai – septyneri, vyriausiam – šešiolika.

„Pirmąją dieną lepino vidutinis vėjas, kuris leido mums vykdyti netgi 4 lenktynes. Antroji diena – visai kitokia. Laukėme vėjo krante, daug maudynių ir, sustiprėjus vėjui, surengti dar du lemiami plaukimai“, – pasakojo klaipėdiečių treneris Marius Nagdasovas.

Sekmadienio pavakarę varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti Klaipėdos rajono mero taurėmis ir rėmėjo, kompanijos „Vėjų spektras“ ir jachtų priežiūra bei remontu užsiimančios bendrovės „Ostmarina“ prizais.  

„Mūsų vaikai nėra išlepinti, buriavimo įranga ir apranga yra brangi, mes gyvename kaip šeima, vieni išauga, ima kiti, dalinamės viskuo, ką turime. Tenka taupyti stovykloms ir varžyboms, todėl rėmėjai, kurie pagalvoja apie tai, ko labiausiai reikia yra tikras ne tik vaikų, bet ir tėvų džiaugsmas. Ne veltui tokiomis varžybomis susigundo buriuotojai ir iš tolimesnių miestų“, – džiaugėsi mažiausių buriuotojų mamos.

Klaipėdos rajono mero taures įteikė vienas iš varžybų rėmėjų Alvydas Naujėkas. Buriuojantis verslininkas susirinkusiems vaikams linkėjo ištvermės ir kantrybės siekiant sportinio meistriškumo ir nenuleisti rankų, didžiųjų vandenų krašte, populiarinant buriavimo sportą.

„Ant vandens stebėdamas varžybas pagalvojau, kad kada nors, jūs net nepajusite, kaip atsidursite ant „Ambersail“ jachtos denio, nežinau, koks bus numeris, nes jau yra „Ambersail-II“, bet nenuleiskite burių ir gero jums vėjo“, – linkėjo „Jazz Dancer" regatos įkūrėjas, buriuotojas Alvydas Naujėkas.

Dabar buriuotojai mokytis, dalintis patirtimi ir gaudyti vėjo išvažiavo į stovyklą Nidoje, kurią kitą savaitgalį vainikuos varžybos Kuršių mariose.

 

Optimist U12

gr. berniukų įskaita:

I – David Mažeika (Neringa)

II – Joris Jazdauskas (Klaipėda)

III – Karolis Rimgaila (Klaipėda)

 

Optimist U12

gr. mergaičių įskaita:

I – Meda Abrutytė (Plungė)

II – Rūta Daračiūtė (Kaunas)

III – Liepa Jonuškaitė (Klaipėdos raj.)

 

Optimist U16 gr:

I – Matas Kniubas (Kaunas)

II – Marius Antanavičius (Kaunas)

III – Rokas Golubovas (Kaunas)

 

Optimist U16 gr. greičiausia mergaitė

Mariya Shramkova (Neringa)

 

Laser Radial:

I – Nojus Bestauskas (Klaipėdos raj)

II – Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos raj.)

III – Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.)

 

Laser 4.7:

I – Vilius Vasiulis (Klaipėda)

II – Ema Kuodytė (Klaipėda)

III – Nojus Mockus (Klaipėda)

 

Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys" nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,