Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip atrodys naujasis Gargždų daugiafunkcis centras? Pristatytos vizualizacijos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Projekto rengėjų vizualizacija Projekto rengėjų vizualizacija

Visuomenei teikiami Gargždų daugiafunkcio sporto centro projektiniai pasiūlymai. Suprojektuotas pastatas bus inovatyvus, bet tuo pačiu darniai įsiliejantis į aplinką, urbanistinį kontekstą: dalis fasado bus želdinama vijokliniais augalais, kuriant vientisą kraštovaizdį, rašoma Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime spaudai. Primename, kad Gargždų daugiafunkcį sporto centrą buvo nuspręsta statyti ne Dariaus ir Girėno gatvėje (kur buvo parengtas ir projektas), bet prie miesto stadiono.

 

Sporto centre – universali salė, baseinai, pirtys

Naujame sporto centre suprojektuota universali sporto salė, kurioje galės vykti NKL lygio krepšinio varžybos, futsalo varžybos, kelios krepšinio treniruotės vienu metu. Planuojama, kad NKL varžybas stebėti galės 800, o futsalo – 500 žiūrovų. Salę, keičiant žymėjimą ant grindų, taip pat bus galima pritaikyti ir kitoms sporto šakoms, pavyzdžiui, tinkliniui, badmintonui ar rankiniui.

Pastato korpusas, kuriame bus baseinas padalintas į dvi dalis. Vienoje dalyje bus 25 m ilgio 4 takelių baseinas, o kitoje – pramoginiai baseinai. Tarp jų bus įrengtos įvairios pirtys, kuriose bus galima mėgautis SPA paslaugomis, ir kitos patalpos. Toks atskyrimas yra patogus ne tik dėl skirtingų temperatūrų, kurios turi būti šiose zonose, bet ir dėl galimybės atskirti gyventojų srautus pagal jų pasirinktas paslaugas.

 

Projekto rengėjų vizualizacija

 

Sieks sukoncentruoti sporto paslaugas

Moderni, šiuolaikiška ir funkcionali sporto bei laisvalaikio erdvė, kurioje sudarytos galimybės ne tik treniruotis, organizuoti varžybas bet ir poilsiauti, – tokia būsimo daugiafunkcio sporto centro vizija. Vienoje miesto vietoje bus sukoncentruotas visas spektras sporto paslaugų: sporto centras bus statomas šalia miesto stadiono, kuriame vyksta ne tik futbolo, bet ir lengvosios atletikos treniruotės ir varžybos, teniso kortų.

Gyventojai galės patogiai naudotis sukurta infrastruktūra: norintys po sporto lauke galės paplaukioti baseine, suderinti skirtingus vaikų bei suaugusiųjų sporto užsiėmimus ar pasimėgauti SPA paslaugomis, kol kiti šeimos nariai treniruojasi.

Tam, kad lankytis sporto centre būtų patogu, link „Kranto“ mokyklos bus plečiama šalia stadiono esanti automobilių stovėjimo aikštelė. Joje numatytos 137 vietos lengviesiems automobiliams ir 5 vietos neįgaliesiems. Šalia dabartinio įvažiavimo į aikštelę prie stadiono atsiras 4 vietos autobusams.

Rastas ir sprendimas eismo srautui aukštelėje valdyti: projektuojamas antras išvažiavimas iš automobilių stovėjimo aikštelės prie pėsčiųjų alėjos, vedančios nuo Kvietinių gatvės link miesto parko, leisiantis organizuoti eismą ratu. Medžiai, esantys tarp Kvietinių gatvės ir automobilių stovėjimo aikštelės bus neliečiami ir žalioji zona bus išsaugota, vertingi medžiai planuojamoje automobilių stovėjimo aikštelėje taip pat bus saugomi.

Projekto rengėjai, statant daugiafunkcį sporto centrą, siūlo šalinti 108 medžius, iš jų vos 9 geros būklės. Pasak projektuotojų, likę medžiai yra prastos būklės, vieni jų užaugę savaime, o kiti pasodinti chaotiškai, netinkamai prižiūrėti, todėl kai kurie jų yra pavojingos būklės. Tai – nesistemiškos priežiūros pasekmė.

 

Projekto rengėjų vizualizacija

 

Laukiama gyventojų nuomonės

Statant daugiafunkcį sporto centrą labai svarbi gyventojų nuomonė. Todėl kviečiame aktyviai reikšti pastabas projekto rengėjams UAB „Synergy Solutions“: architektas Arvydas Gudelis, el. paštas .

Viešas susirinkimas vyks liepos 22 dieną 15 val. Savivaldybės posėdžių salėje, Klaipėdos g. 2, Gargždai.

Su projektu galite susipažinti iš anksto suderinę laiką su Statybos ir infrastruktūros skyriaus patarėja Aiste Daukantiene, tel. +370 697 65 809.

Projektinius pasiūlymus rasite čia https://klaipedos-r.lt/index.php?2847128763.

 

Projekto rengėjų pateiktos vizualizacijos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,