Mano Gargždai



Abiturientai apie matematikos egzaminą: visų užduočių išspręsti nepavyko

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Liepos 3-ąją, penktadienį, abiturientai laikė dar vieną brandos egzaminą – matematikos. Tai jau trečiasis egzaminas šią savaitę. Klaipėdos rajone šį egzaminą rinkosi 156 moksleiviai.

 

Egzamino trukmė – 3 val. Savo įspūdžiais apie matematikos egzamino užduotis (jas galite peržiūrėti čia) dalinosi Gargždų „Vaivorykštės“ abiturientai.

„Egzaminas buvo šiek tiek lengvesnis, negu tikėjausi, tačiau visų užduočių išspręsti nepavyko“, – komentavo 9-uką iš šio dalyko turėjęs dvyliktokas Gytis Kalvis.

Tokį pat įvertinimą iš matematikos mokomojo dalyko turinti Agnė Gečaitė portalui mano-gargzdai.lt atviravo, kad egzamino užduotys nenustebino: „Tikėjausi, jog bus sunku, tačiau kai kurie uždaviniai tikrai privertė gan ilgai pamąstyti, kaip visada trūko laiko, taigi visų užduočių pabaigti nespėjau.“

Abiturientas Lukas Rimkus pastebėjo, kad egzamino užduotys, tiems, kurie nuoširdžiai dirbo ir stengėsi, tikrai įveikimos. Visgi, 10-uką iš matematikos turintis jaunuolis atkreipė dėmesį, kad paskutinės užduotys buvo ganėtinai sunkios.

„Norint gauti aukštesnį balą, reikėjo pavargti, nes paskutinės užduotys iš dalies primena olimpiadinio tipo uždavinius. Itin keista pasirodė, jog buvo įdėta gana nemažai uždavinių iš geometrijos (t.y. erdvinių kūnų), apie kuriuos dauguma mokinių jau mokėsi nuotoliniu būdu,“ – mintimis dalinosi dvyliktokas.

Kitas laukiantis iššūkis – liepos 7 d. vyksiantis istorijos egzaminas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,