Mano Gargždai



Dėl J. Gižo etnografinės sodybos – bendruomenės nerimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J. Gižo etnografinėje sodyboje nuolat vyksta edukacijos, kuriose aktyviai dalyvauja ir bendruomenės nariai. J. Gižo etnografinės sodybos nuotr. J. Gižo etnografinėje sodyboje nuolat vyksta edukacijos, kuriose aktyviai dalyvauja ir bendruomenės nariai. J. Gižo etnografinės sodybos nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba praėjusiame posėdyje priėmė sprendimą, kuriame Drevernoje esanti J. Gižo etnografinė sodyba patikėjimo teise perduodama valdyti Klaipėdos rajono turizmo informacijos centrui (TIC). Numatytas terminas – iki 2021 m. spalio 31 d. Prieš tai šioje sodyboje šeimininkavo ne tik TIC, bet ir Gargždų krašto muziejus. Toks sprendimas sukėlė nerimą šioje sodyboje besiglaudusiems Drevernos bendruomenės nariams, kurie aktyviai dalyvauja tiek muziejaus, tiek TIC rengiamose edukacijose.

 

Kreipėsi raštu, bet atsakymo nesulaukė

Bendruomenės atstovai kreipėsi į Savivaldybės vadovus, prašydami bendruomenės reikmėms įteisinti J. Gižo sodybos erdves, konkrečiai – verandą.

„Iki pat šiol, susitarę ir suderinę laiką su čia dirbančių institucijų – Gargždų TIC ar Gargždų muziejaus darbuotojomis, naudojomės šia erdve, kai vykdavo Drevernos mokyklos, Drevernos vaikų darželio vaikams skirtos edukacijos. Rengiame Rudens Lygiadienio, Joninių, tradicinės kaimo ir Žvejų šventės „Ant marių kraštelio“ renginius, bendruomenės tarybos susirinkimus, Gintaro ir krašto pristatymo edukacijas ir kt.“, – rašoma Drevernos bendruomenės pirmininkės Renatos Jaurienės ir narės Virginos Asnauskienės pasirašytame rašte.

Bendruomenės narių teigimu, atsakymo į šį raštą nesulaukė, nors jis buvo pateiktas dar prieš klausimo svarstymą posėdyje.

 

Patikino, kad neprivatizuos

Vicemerė Audronė Balnionienė žiniasklaidai sakė, kad atsakymas į raštą yra rengiamas ir Drevernos bendruomenė tikrai neliks be patalpų, juolab, kad jie „gali naudotis erdvėmis ir Kultūros namuose, ir Gintaro namuose.“ Sprendimas perduoti pastatą TIC globon sukėlė ir užkulisinių kalbų, kad esą Savivaldybė rengiasi šio pastato privatizacijai. Būtent dėl to galimai ir kilo bendruomenės narių nerimas.

„Šis sprendimas buvo tik dėl to – kai dvi auklės – vaikas be galvos. Kai du atsakingi už visą teritoriją ir pastatą, ūkio, statybos prasme atsirasdavo įvairių niuansų. Protokoliniame pavedime pasakyta, kad TIC turi pasirašyti bendradarbiavimo sutartis, ir su muziejumi, ir su bendruomene. Tikime, kad susitars. Čia negali būti problemų, tik gal toks savininkiškas noras reziduoti ir atsitverti virvelėm“, – motyvą perduoti sodybą vienam savininkui grindė A. Balnionienė.

Ji taip pat paneigė, kad yra rengiamasi J. Gižo etnografinę sodybą privatizuoti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,