Mano Gargždai



Gargžduose paminėta Tarptautinė šachmatų diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

25 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkai nepabūgo karštą pirmadienio vakarą susirinkti į Gargždų šachmatų klube vykusį „Žaibo“ turnyrą, skirtą Tarptautinei šachmatų dienai pažymėti.

 

Kadangi tai šachmatininkų šventė, Sporto centras kartu su klubu „Mintis“ įsteigė daugybę prizų. Tad, buvo dėl ko kovoti.

Buvo žaidžiami 9 ratai, kiekvienam žaidėjui skiriant po 3 min. plius 2 sek. kiekvienam ėjimui. Nugalėjo daugkartinis analogiškų varžybų laimėtojas, rajono čempionas Arvydas Mickus ( 8,5 taško iš 9 galimų). Antras – penkiolikametis Žygimantas Staponas (6,5 taško). Trečioje vietoje – Arūnas Gincas – (6 taškai). Jis tik dėl geresnio koeficiento aplenkė po tiek pat taškų surinkusius Daivą Dieninę ir Valdą Jonelį.

Tarp moterų pajėgiausia buvo pripažinta Daiva Dieninė, tarp mergaičių moksleivių – Auksė Zonytė. Veteranų 75+ nugalėtoju tapo 90-metį netrukus švęsiantis Steponas Jurgaitis, tarp veteranų 60+ nepralenkiamas šįkart buvo Arūnas Gincas.

Tarp vaikų B10 nugalėjo Matas Valaika, tarp jaunučių B14 – Domas Andrijauskas, tarp jaunių B18 – Žygimantas Staponas.

Atskirai buvo pagerbtas tik prieš dvi savaites mus palikęs klubo senbuvis Eugenijus Slušnys. Jo vieta viso turnyro metu buvo tuščia, degė tiktai žvakelė. Buvo proga dar kartą pamąstyti apie būties trapumą.

Gražu matyti, kad Sporto centro ugdytiniai nė kiek nenusileidžia patyrusiems klubo „Mintis“ žaidėjams, kartais juos net įveikdami. Prie šachmatų lentos visi lygūs.

Netruks prabėgti laikas ir jaunieji šachmatininkai išeis į gyvenimą, tapdami kitų sričių specialistais. Šachmatai jiems bus tarsi starto aikštelė – loginio mąstymo reikia visur. Veteranai šalia jaunimo irgi visada turi ką prisiminti. Jiems smagu, kad kažkam gali perduoti patirtį, ir tai jiems svarbiausia.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 641 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,