Mano Gargždai



Kviečia turistinė programa „Gargždai – cepelinų miestas“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras rugpjūčio 22 d. kviečia į turistinę programą „Gargždai – cepelinų miestas“.

 

Kodėl Gargždai? Nuo seno šis pasienio miestas buvo labiau žydiškas, nei lietuviškas. 0 ši tauta viena pirmųjų išgarsino bulvių patiekalus.

XX amžiuje ne kartą Gargžduose besisvečiuodamas kompozitorius B. Gorbulskis pasakė, kad „Su meile reikia rašyti eiles... Su meile reikia eiti pas žiūrovus... Su meile reikia gaminti cepelinus“. Todėl Lietuva turi ir dainą „Gargždų cepelinai“, kuriai 1976 m. žodžius sukūrė šviesaus atminimo Vytautas Rimavičius, o muziką parašė pats kompozitorius. „Gargždų cepelinai“ yra ir Ž. Žvagulio, ir gargždiškio muzikanto Artūro Petruokos (Makso) repertuare.

Gargždų valgykloje „Bulvė“ iš pradžių buvo gaminami tik bulviniai patiekalai. Farmacininkės ir kulinarės Valerijos Gedžienės iš Gargždų 1960 m. receptai buvo išspausdinti žurnaluose „Kooperatininkas“ ir „Tarybinė moteris“ ir todėl per metus išplito po visą Lietuvą.

Gargždai rugpjūčio 22 d. švęsdami 767 m. gimtadienį organizuoja jau trečiąjį cepelinų virimo čempionatą! Todėl kviečiame vasarą palydėti švenčiant kartu, susipažinti su miestu, kuris Jums turi tiek daug įdomaus apie cepelinus ir ypatingą žydų, prūsų ir lietuvių tautų gyvenimą pasienyje papasakoti!

 

Organizuotų turistų grupėms siūlome:

Ekskursiją po Gargždus. Jos metu gidė supažindins su miesto istorija ir netikėtais faktais. Ekskursijos trukmė – 2–2,5 val. Po ekskursijos miesto svečiai lankosi Gargždų krašto muziejuje (Sodo g. 5), kur susipažins su muziejaus ekspozicija bei vyks kviestinio lektoriaus edukacija – tapyba ant šilko. Edukacijos trukmė – 1 val.

Po smagaus pasivaikščiojimo su gide ir edukacijos muziejuje, svečiai kviečiami išvyką užbaigti „Gargždo festivalyje“, kuriame švęsime Gargždų miesto 767-ąjj gimtadienį ir vyks Cepelinų virimo čempionatas. Čia jūsų lauks „cepeliniškiausia“ vakarienė.

Kaina 1 asmeniui – 17 eurų (gido paslaugos Gargžduose, bilietas ir edukacija Gargždų krašto muziejuje, cepelinų porcija).

Daugiau informacijos apie pasiūlymą galite sužinoti tel. (8 46) 473 416, 8 620 81 901 arba el. paštu .

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 316 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,