Logo
 Spausdinti šį puslapį

LOGIN 2014 konferencijoje – beveik 130 pranešėjų su Martin‘u Cooper‘iu priešakyje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Progreso konferencija vyks balandžio 10-11 dienomis parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ Progreso konferencija vyks balandžio 10-11 dienomis parodų ir konferencijų centre „Litexpo“

Didžiausioje Baltijos šalyse progreso konferencijoje LOGIN 2014 – daugiau nei 100 pranešimų ir inovacijoms neabejingų beveik 130 pranešėjų iš skirtingų pasaulio šalių. Jau kitą savaitę Vilniuje savo netolimos ateities vizijomis ir patirtimi dalinsis tokie technologijų grandai kaip Martin‘as Cooper‘is, Jack‘as Andraka, Sebastian‘as Vieregg‘as („Google“), Avishai Abrahami („Wix.com“), Mats‘as Persson‘as („Adform“), Jon‘as Matonis („Bitcoin Foundation“) ir kiti.

„Aktyvus dalyvių susidomėjimas likus vos savaitei iki renginio rodo, kad inovacijų entuziastai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių žengia koja kojon kartu su technologiniais pokyčiais bei domisi tuo, koks bus mūsų rytojus. Tad tokie žmonės, kaip M. Cooper‘is, padėjęs pamatus bevielei komunikacijai, moksleivis J. Andraka, savo atradimu sukrėtęs medicinos pasaulį, ar C.Crittenden‘as, prisidedantis prie 3D spausdinimo revoliucijos – neabejotinai paliks įspūdį bei įkvėps konferencijos dalyvius“, – sako LOGIN direktorė Ieva Dirvonskaitė.

LOGIN vadovė pastebi, jog progreso konferencija yra vienas iš tų išskirtinių renginių, kuris neturi nei sienų, nei standartų, bet kasmet stengiasi atrasti save iš naujo. Šiemet konferencijoje netruks naujų požiūrio kampų, įdomių asmenybių, specialių pasirodymų, pristatymų, renginių. O svarbiausia – čia, kaip ir kasmet, susitiks aktyviausių internete žmonių bendruomenė.

Progreso konferencijos pranešėjų sąraše – 63 užsienio ir beveik tiek pat lietuvių vizionierių. Pirmąją konferencijos dieną pradės „Omnitel“ vadovas Dan‘as Strömberg‘as, kalbėsiantis apie mobiliąją ateitį bei jos suteikiamas galimybes vartotojui ir verslui. Pranešimus skaitys mokslo komunikatorius, filmų kūrėjas ir televizijos laidų vedėjas Derek‘as Muller‘is, kuris dalinsis įžvalgomis apie „Facebook“ fenomeną ir jo grėsmes, „Socialbakers“ įkūrėjas Lukas Maixner‘is pasakos apie socialinių medijų pasaulį ir septyniolikmetis vėžio tyrėjas Jack‘as Andraka, kuris būdamas vos 15-os sukūrė naujovišką popierinį jutiklį, per 5 minutes atrandantį kasos, kiaušidžių ir plaučių vėžį. Antrąjį pusdienį įžvalgomis dalinsis internetinių svetainių kūrimo platformos „Wix.com“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Avishai Abrahami. Artūras Olšauskas („Media House“), mėnesį prieš LOGIN eksperimentavęs, kaip sekasi šių dienų pasaulyje gyventi be interneto, ieškos naujo balanso su analoginiu pasauliu, dr. Sebastian‘as Vieregg‘as („Google“) atskleis prekių ženklų įvaizdžio kūrimo paslaptis naudojantis video platformomis, Mats‘as Persson‘as („Adform“) skaitys pranešimą apie interneto variklį dabar ir ateityje.

Antrąją konferencijos dieną kalbės belaidės komunikacijos pionierius, mobiliojo telefono išradėjas Martin‘as Cooper‘is, kurį pristato ilgametė konferencijos partnerė bendrovė „Omnitel“, Chad‘as Crittenden‘as („3D Systems“) pasakos apie kūno formų atgavimą naudojant 3D spausdinimo sistemą, Jon‘as Matonis („Bitcoin Foundations“) – apie bitkoinus, nepolitinės valiutos patrauklumą, Juan‘as Madroñero („Barclays“) dalinsis savo patirtimi, kaip sukurti ir suvaldyti skirtingose pasaulio vietose dirbančias komandas bei kylančius iššūkius ir galimybes didelėms IT bendrovėms. Pastaruosius kelerius metus geriausiu konferencijos pranešėju pripažintas Linas Šiautkulis („Adnet Media“) šį kartą pasakos kaip atpažinti ir kaip komunikuoti su žmonėmis, kurių galvose – „smegenys 2.0“.     

Konferencijos metu vyks specialios pranešėjų diskusijos, kurių metu įvairūs pranešėjai kalbės apie elektroninių parduotuvių perspektyvas, netolimos ateities universiteto viziją, dalinsis patirtimi, kaip naudojant skirtingas medijas atgaivinti spausdintines knygas bei ieškos būdų, kaip tinkamai šviesti visuomenę apie kriptovaliutų naudą ir galimą riziką.

Daugiau apie LOGIN 2014 pranešėjus galite rasti čia.

Progreso konferencija vyks balandžio 10-11 dienomis parodų ir konferencijų centre „Litexpo“. Bilietus įsigyti galite www.bilietupasaulis.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,