Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų miesto gimtadienis: į vakarinius koncertus pateks tik tūkstantis (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Neraminanti epidemiologinė situacija dėl koronaviruso, vis dar iki 1 tūkst. žmonių ribojamas dalyvių skaičius atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose, svarstomas kaukių dėvėjimo grąžinimas – su šiais iššūkiais teks susidurti ir 767-osios Gargždų miesto gimtadienio šventės organizatoriams rugpjūčio 22–23 dienomis. Šventė jungs net tris renginius – 767-ąjį miesto gimtadienį, Gargždo festivalį, kurio pagrindinis akcentas – konkūrai, bei Cepelinų virimo čempionatą. Vakariniuose koncertuose dalyvaus tokie žinomi atlikėjai kaip Simonas Donskovas, Gjan ir Donatas Montvydas. Domėjomės, kokių priemonių ketina imtis renginio organizatoriai saugumui užtikrinti.

 

Į koncertus pateks pirmieji

Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė teigė, kad dienos renginyje dalyvių skaičiuoti neketina, tačiau į vakarinę koncertų zoną galės patekti tik 1 000 dalyvių.

„Vakaro koncerte mes neskelbsime laikų, kada kokie bus. Taip pat bus išduodamos apyrankės, skaičiuojamas dalyvių skaičius. Pirmieji, kas ateis, pateks“, – apie planuojamą vykdyti kontrolę pasakojo Kultūros centro vadovė, pridurdama, kad bus pasitelktos ir policijos, ir savanorių pajėgos.

 

Kviečia registruotis į Cepelinų virimo čempionatą

Kaip pasakojo už trečiąjį Cepelinų virimo čempionatą atsakingas visuomeninės organizacijos „Bendrai“ atstovas Vaclovas Macijauskas, nors susidomėjimas čempionatu yra didžiulis, tačiau dalyviai registruotis neskuba.

„Daug kas skambina, klausinėja, domisi. 4 ar 5 oficialiai užsiregistravę yra. Norime pasakyti, kad kai bus 30 dalyvių, stabdysime registraciją“, – portalui šypsodamasis sakė V. Macijauskas.

Tai jau trečiasis Cepelinų virimo čempionatas, skirtas populiarinti lietuvišką virtuvę. Dalyviams organizatoriai įrengs laužavietes cepelinų virimui, patieks reikalingą kiekį malkų, ne mažiau 20 kg bulvių, sudarys sąlygas bulvių sutarkavimui.

Komandos įsipareigos išvirti ne mažiau kaip 50 cepelinų ir pagaminti padažą. Vieną cepeliną ir indelį padažo pateiks vertinimo komisijai, vaišins renginio dalyvius bei turės sugalvoti, kaip įdomiai renginio svečiai gali atsidėkoti už vaišes.

Registracija į čempionatą vykdoma el. paštu , detalesnė informacija teikiama telefonu 8 604 17 778 arba čia.

 

Lauks pramogos vaikams ir žirgų konkūrai

Rugpjūčio 22 d. nuo 10 val. vyks prekybinė mugė. Anot V. Skuodienės, į ją jau užsiregistravo virš 70-ies prekybininkų. Taip pat tądien organizatoriai kvies į Cepelinų virimo čempionatą, vaikus – į putų šou.

„Kadangi labai gražus paplūdimys, tai vaikai galės dūkti ir mėgautis vasaros malonumais. Turėsime, žinoma, ir meno kolektyvų pasirodymų, sulauksime „Lietuvos balso. Senjorai“ atlikėjų“, – kiek anksčiau apie miesto gimtadienio šventę pasakojo Kultūros centro vadovė.

Antroji diena (23 d.) bus labiau orientuota į sportą, vyks konkūrų čempionatas, kurio programą tikimasi paskelbti artimiausiu metu, ir įvairiausi Sporto centro organizuojami sportiniai užsiėmimai.

„Dienos programoje pagal mūsų patirtį nesusirinkdavo daugiau nei 1 000 žmonių vienu metu, judėjimas buvo. Bet žmonės išsiilgę renginių ir galima neteisingai prognozuoti“, – portalui sakė V. Macijauskas, pridurdamas, kad teks stebėti situaciją ir bet kokiu atveju užtikrinti saugumą.

 

PROGRAMA:

 

Renginio metu rekomenduojame laikytis saugaus atstumo ir dėvėti apsaugines kaukes!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,