Mano Gargždai



Mokamus koronaviruso nustatymo tyrimus galima atlikti penkiose laboratorijose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Gyventojai ir ūkio subjektai, norintis atlikti mokamus koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) tyrimus be visuomenės sveikatos priežiūros specialistų siuntimo, tai gali padaryti penkiose privačiose laboratorijose.

 

Ši informacija gali būti aktuali darbdaviams, kurie samdo darbuotojus iš užsienio. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką iš trečiųjų šalių į Lietuvą atvykstantys užsieniečiai privalo izoliuotis 14 dienų, o iš paveiktų valstybių atvykstantis užsieniečiai – ir izoliuotis, ir atlikti koronaviruso infekcijos nustatymo testą.

Mokami tyrimai privalomi tik užsieniečiams iš trečiųjų šalių (nepriklausančių Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybėms, Šveicarijai, Jungtinei Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystei), kurie atvyksta į Lietuvą darbo reikalais arba su specialiais leidimais. Lietuvos piliečiams, grįžusiems iš užsienio, jeigu jie pageidauja, COVID-19 tyrimai atliekami nemokamai užsiregistravus koronaviruso karštosios linijos telefonu 1808.

Izoliavimo patalpas, transportavimą į izoliavimo patalpas, transportavimo į tyrimo dėl koronaviruso infekcijos paėmimo vietą ir tyrimus koronaviruso infekcijai nustatyti užsieniečiams, atvykusiems į Lietuvą darbo reikalais arba su specialiais leidimais, privalo užtikrinti ir apmokėti darbdavys, kviečiantysis asmuo, arba pats užsienietis.

Akreditaciją atlikti koronaviruso infekcijos nustatymo tyrimus šiuo metu turi keturiolika laboratorijų. Tarp jų yra penkios privačios laboratorijos, kurios atlieka ir mokamus tyrimus.

 

Laboratorijų, atliekančių mokamus COVID-19 tyrimus, sąrašas:

1. UAB Diagnostikos laboratorija

2. UAB Medicina practica laboratorija

3. UAB „SK IMPEKS MEDICINOS DIAGNOSTIKOS CENTRAS“

4. UAB „Invitro diagnostika“

5. UAB „Baltic Medics“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 135 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,