Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dviratininkų eismo saugumui – sustiprintas Klaipėdos apskrities pareigūnų dėmesys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

2020 m. Klaipėdos apskrities VPK prižiūrimoje teritorijoje jau įvyko 20 įskaitinių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo dviratininkai – vienas iš jų žuvo, 20 buvo sužeista, devyni iš jų – nepilnamečiai.

 

Pernai per tą patį laikotarpį tokių eismo nelaimių buvo aštuoniomis mažiau, per jas sužalota 12 dviratininkų, iš jų – du nepilnamečiai.

Policijai pranešama ir apie motociklininkų, keturračių vairuotojų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Siekiant, kad eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau dviračių transporto priemonių vairuotojų, policijos pareigūnai stiptina jų eismo saugumo kontrolę – tikrinama, ar dviratininkai, kuriems tai privaloma, dėvi šalmus, ryškiaspalves liemenes su atšvaitais, ar dviračiai yra techniškai tvarkingi.

Per vakar, liepos 29 d., Klaipėdoje, Taikos pr. ir Kauno g. sankryžoje surengtą priemonę pareigūnai vienam dviratininkui nustatė 1,4 prom. neblaivumą. Vyrui skirta 115 eurų bauda.

Vienuolika dviratininkų įspėta dėl techniškai netvarkingų dviračių – dažniausiai pasitaikę trūkumai – nebuvo garso signalo ir trūko atšvaitų. Atsakomybės neišvengs ir vienas pėsčiasis, kuris perėja ėjo kalbėdamas mobiliuoju telefonu.

Policijos pareigūnai dėvėti šalmus rekomenduoja visiems dviratininkams ir primena, kad važiuojant keliu, privalu tai daryti jaunesniems nei 18 m. dviračių vairuotojams ir keleiviams. Minant dviratį važiuojamąja kelio dalimi naktį, visiems dviratininkams privaloma dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio lempos privalo būti įjungtos. Dienos metu privalu naudoti bent vieną iš šių priemonių.

Dviratininkų eismo saugumui stiprinti skirtas priemones policijos pareigūnai rengia nuolat visoje Klaipėdos apskrityje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,