Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunieji sveikatos ambasadoriai vasarą leido prasmingai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Liepos 27–31 dienomis vyko Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuota vaikų sveikatingumo dienos stovykla „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“. Dvi stovyklautojų grupės – net 50 šaunių vaikų kasdien mokėsi ir stiprino savo sveikatos žinias ir įgūdžius.

 

Dovilų pagrindinėje mokykloje kasdien vyko lektorių paskaitos pačiomis svarbiausiomis temomis: vaikai mokėsi suteikti pirmąją pagalbą, rūpintis savo emocine ir psichine sveikata, lavino savo empatiją ir socializacijos įgūdžius, stiprino žinias apie burnos ir dantų higieną, sveiką mitybą, gyvenseną ir gilinosi į priklausomybes sukeliančių medžiagų vartojimo žalą. Nuostabūs vasaros orai leido kasdien jėgas išbandyti fizinio aktyvumo užsiėmimuose, mankštos pratimuose ir judriose estafetėse, o svarbiausia – dalyvauti daug ištvermės reikalaujančiuose pėščiųjų žygiuose po apylinkes ir dar neatrastas vietas.

Kasdien skirtingos ir vis įdomesnės veiklos neleido nuobodžiauti net patiems išrankiausiems. Atidus vadovų dėmesys, besikeičiantys užsiėmimai ir nauji draugai šalia – tai svarbiausi šios unikalios stovyklos elementai, leidžiantys visapusiškai susipažinti su svarbiausiomis sveikos gyvensenos idėjomis ir išmokti jas pritaikyti savo kasdienybėje.

Paklausti apie stovyklos įspūdžius vaikai nestokojo šypsenų ir dalinosi nuostabiausiais nuotykiais: vieniems didžiausią įspūdį paliko karatė pamoka, kiti stovyklos dėka nusprendė nuo šiol patys gaminti sveikus patiekalus sau ir savo šeimos nariams bei didelį dėmesį skirti produktų ženklinimo etiketėms, tretiems – nuostabiausia vasaros akimirka tapo galimybė vakarais tėvams pademonstruoti vis platesnes sveikatos žinias ir pasijausti tikrais sveikatos ambasadoriais.

Vasarai artėjant į pabaigą, pradedame gražiausias jos akimirkas vis labiau saugoti ir branginti, be abejonės, šios stovyklos dienos dar ilgai džiugins ir šildys kiekvieną jos dalyvį net ir šalčiausiais žiemos vakarais.

Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

 

Akimirkos iš stovyklos – organizatorių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,