Mano Gargždai



S. Skvernelis: kitą savaitę Lietuvos laukia nauji saugumo kriterijai – jie priklausys nuo gyvenamos vietos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Josvydo Elinsko/delfi.lt nuotr. Josvydo Elinsko/delfi.lt nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė, kad artimiausiu metu nebus naujų ribojimų dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos šalyje. Tačiau, ministro pirmininko teigimu, jau dabar reikia pradėti kalbėti apie didesnį saugumo užtikrinimą – bus įvesti tam tikri sergamumo rodikliai, kurie leis įvesti ribojimus atskirose savivaldybėse.

 

Vyriausybė trečiadienį nutarė nuo rugpjūčio 16 d. uždarose erdvėse vykstančių renginių dalyvių (žiūrovų) skaičių didinti iki 600. Premjero teigimu, situacija šalyje dar nėra tokia, kad reikėtų riboti dalyvių skaičių.

„Šiandien tikrai dar nėra ta situacija, kai turime kalbėti apie (renginių, aut. p.) dalyvių skaičiaus reguliavimą. Kitas dalykas, turime suprasti, kad su šituo virusu gyvensime ilgai, pagrindinis dalykas – kad renginiai vyktų saugiai. Ne žmonių skaičius nusprendžia, ar jie saugiai vyksta. (…) Tas skaičius nebus dirbtinai ribojamas“, – sakė jis.

S. Skvernelis teigė, kad artimiausiomis dienomis didesnių griežtinimų nebus.

„Kol kas mes tik pakoregavome kai kuriuos atvejus su atvykusiais į Lietuvos Respubliką, tikrai šiomis didesnių griežtinimų nebus“, – po Vyriausybės posėdžio sakė ministras pirmininkas.

Premjero teigimu, tam tikri saugumo užtikrinimo aspektai turėtų būti įvesti iki rugsėjo mėnesio.

„Žiūrint į ateitį, augimas yra nuoseklus, jis nėra kritinis, tai turėsime, vėlgi, eiti prie tų didesnių saugos priemonių naudojimo. Pagrindinis dalykas – žmonių sąmoningumas, deja, vasara, duoda savo. Galime pasižiūrėti, kas vyksta mūsų paplūdimiuose, masinius renginius, savivaldybių organizuojamas šventes. Gaila, kad mes bent metus, ar pusmetį negalime apsieiti be tokių renginių. Bet jei negalima to padaryti, reikia maksimalų saugumą užtikrinti. (...) Matyt, artėjant rugsėjo mėnesiui, tam tikros korekcijos bus – susijusios su saugumo užtikrinimu, bet ne kažkokiais ribojimais“, – trečiadienį sakė premjeras.

 

Nauji rodikliai

Premjeras teigė, kad pirmadienį buvo svarstomi nauji rodikliai, kada tam tikri ribojimai atsirastų atskirose savivaldybėse. Sprendimai, anot jo, greičiausiai bus priimti kitą savaitę.

„Matyt, tai bus kitos savaitės sprendimai. Kriterijus mes turėsime, bet jie bus neprivalomi, Vyriausybei bus signalas, kad reikia ir galima imtis papildomų ribojimų, lokalinio karantino, galbūt, saugos priemonių, tam tikrų ribojimų masiniams renginiams, viešojo maitinimo įstaigomis, tai tokia diskusija vyksta. Tie kriterijai tikrai bus patvirtinti“, – žadėjo ministras pirmininkas.

Jis teigė, kad patvirtinus kriterijus, tam tikrose savivaldybėse gali būti įvesti ribojimai.

„Jeigu savivaldybėje bus pasiektas tam tikras epidemiologinis rodiklis, tai gali būti taip, kad bus siūloma riboti maitinimo įstaigų darbo veiklą, rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu“, – sakė jis.

Premjeras teigė, kad šie kriterijai bus rekomendacijos ir privalomi nurodymai.

„Toks projektas yra, bet dar turime daug diskusijų, norime specialistų pagalbos, kad neperlenktume lazdos“, – žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Delfi primena, kad per antradienį šalyje buvo patvirtinti 26 koronaviruso atvejai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 635 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,