Mano Gargždai



Renkamas geriausias Saugesnio interneto mokytojas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos interneto vartotojų tyrimas atskleidė, kad kas ketvirtoje šeimoje apie saugų elgesį internete su vaikais nėra kalbamasi. Asociatyvi corbis nuotr. Lietuvos interneto vartotojų tyrimas atskleidė, kad kas ketvirtoje šeimoje apie saugų elgesį internete su vaikais nėra kalbamasi. Asociatyvi corbis nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje skelbiamas metų Saugesnio interneto mokytojo konkursas. Taip siekiama įvertinti mokytojus, kurie skatina moksleivius saugiai naudotis internetu. Konkursą organizuoja didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO kartu su projektu Saugesnis internetas“.

Konkurse galės dalyvauti visi šalies mokytojai, kurie moko saugaus ir etiško elgesio internete:  rūpintis duomenų ir tapatybės apsauga, kovoti su elektroninėmis patyčiomis. Mokytojai kviečiami apibendrinti ir konkursui pateikti savo mokymo patirtį, metodiką ir idėjas.

Visi šalies mokytojai galės pasisemti idėjų iš konkursui pateiktų darbų: geriausia saugesnio interneto mokymo medžiaga bus skelbiama viešai. Geriausių idėjų autoriai bus pakviesti pristatyti savo patirtį mokytojams skirtame renginyje, kuriame bus aptariamos saugumo internete temos.

Skatiname saugų ir etišką elgesį internete, o jis prasideda nuo kiekvieno interneto kliento. Elgesio virtualioje erdvėje įgūdžiai formuojasi dar mokykloje. Svarbu, kad, padedant mokytojams, jaunieji internautai suvoktų, kas internete saugu, naudinga, koks turinys yra etiškas, o kas netinka, kelia grėsmę, kaip elgtis pavojinga. Tikiu, kad ši iniciatyva padės skatinti mūsų visų saugumą virtualioje erdvėje”, - teigia TEO generalinis direktorius Kęstutis Šliužas.

TEO užsakymu atliktas reprezentatyvus Lietuvos interneto vartotojų tyrimas atskleidė, kad kas ketvirtoje šeimoje apie saugų elgesį internete su vaikais nėra kalbamasi.

Ne visos šeimos turi pakankamai žinių ir gebėjimų padėti savo vaikams atskirti šiuolaikinių informacinių technologijų privalumus nuo pavojų. Tad mokytojų vaidmuo yra be galo svarbus ir reikalingas“, - teigia asociacijos Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

Konkurso laimėtojai bus apdovanoti nešiojamais ir planšetiniais kompiuteriais, jie galės metus nemokamai naudotis TEO Wi-Fi“ belaidžiu internetu. Geriausių mokymo metodų autorius rinks komisija iš IT ir saugumo internete specialistų, Saugesnio interneto” projekto partnerių. Darbus konkursui mokytojai gali pateikti iki spalio 12 d. tinklalapyje www.epilietis.eu (skyriuje Saugumas internete“).

Saugumas internete yra vienas iš TEO, kaip didžiausio interneto paslaugų tiekėjo Lietuvoje, prioritetų. Bendrovės TEO darbuotojai dalyvaudami profesinės savanorystės projekte Kam to reikia“ vyko į mokyklas ir kalbėjosi su moksleiviais interneto saugumo temomis. Per vasario ir kovo mėnesius 30 TEO savanorių jau susitiko su beveik 1000 moksleivių visoje Lietuvoje.

Jau penktus metus iš eilės TEO su partneriais aktyviai dalyvauja projekto Saugesnis internetas“ veiklose. Nuo 2009 m. TEO kartu su partneriais organizuotas Saugesnio interneto akademijos“ paskaitas visoje Lietuvoje išklausė daugiau nei 10 tūkst. moksleivių.

 

Apie „Saugesnio interneto projektą“

Saugesnis internetas“ - tai Europos Komisijos Informacinės visuomenės direktorato programa, nuo 1999 metų vykdoma visose ES šalyse. Programos tikslai - skatinti saugesnį, ypač vaikų, naudojimąsi internetu ir naujomis jo technologijomis bei apsaugoti vaikus, kovojant su neteisėtu ir žalingu interneto turiniu bei elgesiu. Programą Lietuvoje šiuo metu koordinuoja Švietimo informacinių technologijų centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija Langas į ateitį“ bei viešąja įstaiga Vaikų linija“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,