Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono vaikai šventė Tarptautinę vaikiškos knygos dieną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Judrėnų bibliotekoje vyko popietė „Mintys minta mintimis“. Judrėnų bibliotekoje vyko popietė „Mintys minta mintimis“.

Balandžio 2-ąją kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristiano Anderseno gimtadieniu buvo švenčiama Tarptautinė vaikiškos knygos diena. Klaipėdos rajone tądien netrūko mažiesiems skaitytojams skirtų renginių.

 

Balandžio 2-ąją kartu su I-VI klasių mokiniais šią dieną minėjo Pėžaičių biblioteka.

Kartu su bibliotekininke vaikai skaitė autoriaus pasakas, aptarė perskaitytas knygeles, susipažino su dar neskaitytomis knygomis. Vaikai džiaugėsi, jog skaitymas ugdo vaizduotę, pamokymai pasakose gali padėti reikiamu metu, o įsijautimas į knygą gali paversti į kokį tik nori herojų.

Visą balandį bibliotekoje vyks piešimo susitikimai, kurių metu vaikai pieš piešinukus apie mėgstamiausius knygų herojus, bundančios pavasario ir Šv. Velykų temas.

Tą pačią dieną į Girkalių biblioteką atėjo pradinukai ir jų mokytoja Aldona Jankauskienė. Visi pasidžiaugė užaugintais spalvotais knygų medžiais. Taip pat buvo prisimintas vaikų mylimas danų rašytojas Hansas Kristianas Andersenas, kurio gimimo metinės švenčiamos balandžio 2-ają.

Vaikams skaitė bibliotekininkė Vilda, paskui skaitymą tęsė mokytoja Aldona. Susižavėję taip išraiškingai skaitomos pasakos, paklausę mėgino ir patys – tačiau pavyko tik ketvirtokėms Dainai ir Kamilei.

Noriai skaitė pirmokėliai Erikas bei Matas ir suprato, kad visų pasakų per valandą perskaityti nepavyks – tam reikia daug laiko ir noro.

Popietės pabaigoje kiekvienam buvo padovanota po gražią pasakų knygelę. Vaikai žadėjo perskaityti visas, pasikeisdami. Mokytoja gavo dovanų krepšelį, pagamintą iš senų žurnalų, su pirmosiomis pavasario gėlėmis.

Balandžio 4 d. Judrėnų bibliotekoje vyko popietė „Mintys minta mintimis“, skirta Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti.

Popietės metu bibliotekininkė J. Jokšienė kartu su mokine G. Srėbaliute paruošė vaikams keletą nuotaikingų užduočių, kryžiažodžių, suktų ir įdomių klausymų. Skaitytojams labiausiai patiko žodžių makalynė ir humoristiniai kryžiažodžiai. Visi dalyvavusieji buvo apdovanoti skaniais prizais.

 

J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,