Mano Gargždai



Prie „Darom“ akcijos prisijungė 90 proc. Lietuvos savivaldybių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija

Skubame pranešti, kad šių metų akcijoje „DAROM“, dalyvauja daugiau nei 90 proc. visų savivaldybių. Prie akcijos įgyvendinimo aktyviai prisideda LR Aplinkos ministerija, Regioniniai atliekų tvarkymo centrai, ir žinoma pačios savivaldybės.

Stengdamiesi išvengti nesusipratimų, kurie nuolat iškildavo paskirstant atsakomybę organizuojant akciją „DAROM“, organizatoriai informuoja, kad „DAROM“ akcijoje dalyvauja tik tos savivaldybės, kurios nepaisant ankstyvo pavasario galutine švarinimosi diena renkasi balandžio 26 d. Savivaldybės, kurios organizuojasi švaros mėnesį kitu laiku, yra dar kartą kviečiamos prisijungti prie akcijos iki šios savaitės darbo pabaigos, o nusprendusios to nedaryti, aiškumo dėlei bus registruojamos kaip ne‘DAROM zonomis. Anot organizatorių, taip išvengsime daugybės nensusipratimų, kurie nuolat kildavo dėl skirtingų interpretacijų organizuojant akciją.

„Esame suaugę žmonės ir visi bendrai organizuojam labai didelį projektą, tai akciją „DAROM“. Septynerių metų patirtis parodė, kad situaciją reikia kreipti kita kryptim, mūsų partnerės savivaldybės puikiai išmano savo darbą ir čia reikalingas aktyvus dialogas, kurį labai smagu, kad pavyko šiais metais atrasti su dar didesne savivaldybių dalimi. Mes, kaip akcijos organizatoriai dirbame iš centrinio biuro ir padedame moderuoti šį didelį darinį, tai nėra lengva. Pas mus savanoriškai dirba taip pat profesionalai, aplinkosaugos ir kitų stričių specialistai, kurie dalinasi patirtimi ir stengiasi suvaldyti vadybinius procesus. Mes šiai dienai užtikrinam viešinimą ir žmonių srautą į numatytus taškus, duodam daugiau laisvės pačioms institucijoms, kurios dalyvauja procese. Akcija yra mūsų visų, tad visi kurie nori dirbti iš centrinio biuro ir paragauti kitokios patirties – mielai kviečiami“ – teigia VšĮ „Mes Darom“ direktorė Roberta Ažukaitė.

Akcijos metu startuoja nauja iniciatyva – „Darom“ patruliai. Tai išskirtiniai akcijos dalyviai – prižiūrėtojai – kurie stebės ar neatsiranda piktavalių, siekiančių pasinaudoti gražia piliečių iniciatyva ir patenkinti savo interesus. Įvykus pažeidimui „Darom“ patrulis turės pranešti atitinkamai institucijai. Daugiau informacijos apie DAROM PATRULIUS, jau netrukus!

Klaipėdos rajono atsakingas koordinatorius: Agnė Zabrynaitė

861603620; 867046000

FB registruotis į DAROM akciją taip mus palaikydami, galite čia:

https://www.facebook.com/events/166344146908211/?ref=ts&fref=ts

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,