Mano Gargždai



Šiandien VMI gyventojams pervedė pirmąsias permokas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
18 tūkst. mokesčių mokėtojų sąskaitos šiandien papilnės. Corbis nuotr. 18 tūkst. mokesčių mokėtojų sąskaitos šiandien papilnės. Corbis nuotr.

Šiandien gyventojams, teisingai elektroniniu būdu pateikusiems pajamų mokesčio deklaracijas ir pasinaudojusiems gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, pervesta 7,57 mln. litų. Papilnėjusias sąskaitas šiandien pastebės beveik 18 tūkst. mokesčių mokėtojų.

 

„Šiemet, kaip ir kasmet, pirmojoje balandžio pusėje VMI mokesčių mokėtojams pradeda grąžinti permokas. Permokos grąžinamos pagal deklaracijų pateikimo datą, pradedant nuo anksčiausiai elektroniniu būdu pateiktų deklaracijų. Pervedimai į gyventojų sąskaitas bus atliekami kasdien, atsižvelgiant į savivaldybių biudžeto pajamas“,— pažymi VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, primindama, kad deklaracijas būtina pateikti iki gegužės 2 dienos.

VMI pažymi, jog lėšos pirmiausiai yra pervedamos tiems mokesčių mokėtojams, kurie pateikė teisingas e. deklaracijas. Tuo atveju, jei deklaracijoje pateikiami duomenys nesutampa su VMI turima informacija apie gyventojų pajamas bei išlaidas, ją peržiūri VMI specialistas ir susisiekia su mokėtoju, kad šis deklaraciją patikslintų ar pateiktų papildomus dokumentus. Elektroninio deklaravimo sistemos vartotojams pranešimai apie tikslintinus duomenis deklaracijoje išsiunčiami tą pačią dieną, o tiems gyventojams, kurie nėra EDS vartotojai, pranešimai siunčiami klasikiniu paštu kartą per savaitę.

Pajamas iki šiandien deklaravo 430 tūkstančių gyventojų, VMI sulaukė 18,9 tūkst. turto deklaracijų, taip pat 89 tūkst. prašymų skirti paramą organizacijoms ir partijoms. 320 tūkst. gyventojų deklaravo, kad nori pasinaudoti GPM lengvatomis ir susigrąžinti beveik 122,8 mln. litų sumokėto mokesčio, o beveik 57,3 tūkst. gyventojų deklaravo turėsiantys sumokėti 47 mln. litų mokesčių.

VMI primena, kad pasinaudoti GPM lengvatomis bei pajamų mokesčio permoką susigrąžinti gali tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į trečios pakopos pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už iki 2008 m. pabaigos paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus. Susigrąžinti minėtas išlaidas gali tie gyventojai, kurie praėjusiais metais mokėjo 15 proc. tarifo GPM.

Gyventojai, deklaruosiantys pajamas ir turtą, visuomet gali konsultuotis paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, konsultacijos telefonu įrašomos ir lygiavertės rašytinėms. Išsami informacija apie turto ir pajamų deklaravimą pateikiama VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 324 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,