Mano Gargždai



Per tris dienas – 12 bandymų papirkti pareigūnus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Lietuvos policijos duomenimis, per tris savaitgalio dienas užfiksuota 12 atvejų, kuomet bandyta papirkti policijos pareigūnus. Iki 2014 m. balandžio 1 d. iš viso fiksuoti 226 atvejai, kuomet pareigūnams buvo siūlomi kyšiai. Pernai per tą patį laikotarpį fiksuoti 189 bandymai.

 

Dažniausiai papirkti pareigūnus bandė vairuotojai, vairavę transporto priemonę neblaivūs, ar padarę kitokius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Kyšiai buvo siūlomi įvairiuose šalies miestuose ir rajonuose, pažeidėjai bandė susitarti policijos pareigūnams siūlydami kyšius nuo 20 iki 5000 litų. Visais minėtais atvejais dėl pažeidimų buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, o dėl bandymų papirkti pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Atkreipiame eismo dalyvių ir kitų asmenų dėmesį į tai, kad visi bandymai papirkti policijos pareigūnus ar kitais neteisėtais veiksmais vengti atsakomybės už padarytus administracinius teisės pažeidimus yra fiksuojami. Kiekvienu atveju pradedamas ikiteisminis tyrimas, o Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato gana griežtas sankcijas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,