Mano Gargždai



Susitikta su Dauparų–Kvietinių seniūnijos gyventojais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Balandžio 11 dieną Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus bendruomenės pareigūnai susitiko su Klaipėdos rajono savivaldybės Dauparų-Kvietinių seniūnijos Gribžinių seniūnaičiu Andriumi Girtu bei ten gyvenančiais gyventojais.

 

Susirinkimo metu pareigūnai informavo gyventojus apie tai, kad nuo balandžio 1 dienos šalies teritoriniuose policijos komisariatuose veiklą pradėjo bendruomenės pareigūnai. Bendruomenės pareigūno etatai yra įkurti Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate Viešosios tvarko biuro Prevencijos skyriuje, netrukus veiklą turėtų pradėti ir Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnas.

Pareigūnai informavo gyventojus, kad bendruomenės pareigūnai vykdo nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją, formuojant saugią gyvenamąją aplinką, užtikrina gyventojų teisių ir teisėtų interesų apsaugą, pagal kompetenciją teikia jiems socialinę pagalbą. Pažymėjo, kad bendruomenės pareigūno veikla yra susijusi su prevenciniu darbu, saugios aplinkos formavimu, tačiau bendruomenės pareigūno veikla yra sunkiai įsivaizduojama be glaudaus bendravimo su visuomene, be bendradarbiavimo su Klaipėdos krašto gyventojais, nuolatinio keitimosi informacija.

Pareigūnai ragino bendruomenės narius aktyviau kurti saugios kaimynystės grupes, bendradarbiauti su policija, atkreipti dėmesį į nepažįstamus ir įtartinus asmenis, kurie gali daryti teisės pažeidimus, nes tai pagerintų informacijos rinkimą, aiškinantis rengiamus, daromus ar jau padarytus nusikaltimus. Pareigūnai akcentavo, kad nuolatinis policijos pareigūnų bendravimas su gyventojais, dalinimasis informacija padės gyventi saugiau, trumpai pristatė saugios kaimynystės programą. Atsakė į gyventojams iškilusius klausimus. Po susitikimo norintieji galėjo pažymėti vertingus daiktus (telefonus, kompiuterius, foto techniką ir kt.).

Tikimasi, kad ateityje tokių sueigų turėtų tik daugėti, nes policijos ir visuomenės susitikimai yra labai naudingi, o policijos pareigūnai visada pasirengę juose dalyvauti.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 456 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,