Mano Gargždai



Rolandas Kazlas: į žmonių širdis sielą užgaunančiu paprastumu

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Festivalio organizatoriai  džiaugėsi, jog užimtas ir itin griežtą spektaklių grafiką turintis aktorius rado laiko apsilankyti Gargžduose. L. Savickaitės nuotr. Festivalio organizatoriai džiaugėsi, jog užimtas ir itin griežtą spektaklių grafiką turintis aktorius rado laiko apsilankyti Gargžduose. L. Savickaitės nuotr.

Jei ne gerai žinomas balsas, suskambėjęs Gargždų kultūros centre, nedaugelis būtų pažinę tyliai į salę užėjusio žmogaus – su paprastu švarku, akiniais, apsitrynusiu portfeliu. Į sceną užlipęs asmuo ištarė keletą žodžių ir prikaustė žiūrovų dėmesį visam vakarui – tai aktoriui Rolandui Kazlui sekasi itin gerai.  

 

Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausias dramos aktorius apdovanotas R. Kazlas vis dar prisimenamas talentingo humoristo iš įvairiausių televizijos laidų amplua. Tačiau gargždiškiai ir miesto svečiai turėjo galimybę susipažinti su kita, jau keletą metų puoselėjama aktoriaus puse.

Poezijos ir muzikos vakaras su R. Kazlu „Nusileisk, dangau, ant žemės“ - vienas iš IX Gargždų muzikos festivalio renginių. Festivalio organizatoriai  džiaugėsi, jog užimtas ir itin griežtą spektaklių grafiką turintis aktorius rado laiko apsilankyti Gargžduose.

R. Kazlas, ne vieną kartą apdovanotas prestižiškiausiais teatro prizais už geriausius vaidmenis, režisūrinius sprendimus, įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, žiūrovams padovanojo nepakartojamą valandą su poeto Vlado Šimkaus eilėmis. 

Šio poeto kūryba, įvilkta į aktorinį R. Kazlo rūbą žiūrovus palydėjo į giliausias sielos erdves – vertė juoktis, surimtėti, suklusti, susimąstyti. Turbūt kiekvienas, aktoriui jau nulipus nuo scenos, dar galvojo, ko ir kiek daug norėta pasakyti.

Kaip sakė renginio organizatoriai, „Nusileisk, dangau, ant žemės“ yra kur kas daugiau, negu eilių vakaras. Šioje programoje R. Kazlas, prieš keletą metų sukūręs visą spektaklį „Geležis ir sidabras“ V. Šimkaus eilių pagrindu, klausytojus veda į savitos estetikos ir jausenos poeto pasaulį.

Kartu su žiūrovais keliauti po šį pasaulį R. Kazlui padėjo du profesionalūs muzikantai – fleitininkė Rasa Ringienė ir akordeonistas Genadijus Savkovas. Muzikai originaliai atliko Bacho, Debiusi, Bolingo ir kitų kompozitorių kūrinius.  

 

Liepos Savickaitės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,