Mano Gargždai



Rokenrolo dievai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Corbis nuotr. Corbis nuotr.

Net ir jaunoji karta žino savo tėvų laikų dievukus – grupę „The Rolling Stones“. Daugelis atpažintų grupės lyderio Miko Džagerio veidą, o ir paniūniuotų ne vieną dainą. Jos iš populiariausiųjų sąrašų nesitraukia jau keletą dešimtmečių – debiutinį albumą britai išleido 1964 metų balandžio 16-ąją.

 

„The Rolling Stones“ yra vadinama viena reikšmingiausių ir populiariausių visų laikų muzikos grupių pasaulyje. Muzikantai per savo karjerą išleido daugiau, negu 20 studijinių albumų, daugiau, negu 100 singlų ir pardavė virš 200 milijonų įrašų. Grupė koncertuoja iki pat šiol, o jų pasiklausyti susirenka pilni stadionai žmonių.  

 

Įvykiai ir vardadieniai

 

Vardadienį šiandien švenčia Benediktas – palaimintasis, Giedrius – giedras ir šviesus, Algedė – visų pasiilgstama, Kalikstas – labai gražus.

1853 metais atidaryta pirmoji keleivinė geležinkelio linija Indijoje.

1917 metais Leninas grįžo į Petrogradą iš tremties Suomijoje.

1947 metais finansininkas Bernardas Baruchas savo kalboje pirmą kartą paminėjo terminą šaltasis karas.

1972 metais kosminis laivas „Apollo 16” startavo Floridoje. Šis erdvėlaivis buvo dešimtoji NASA misija ir penktoji Mėnulyje. Įgulą sudarė trys astronautai, kurie iš misijos parvežė 94,7 kilogramo mėnulio uolienų ir padarė nemenką krūvą nuotraukų.

2007 metais įvyko Virdžinijos technikos universiteto žudynės. Žuvo 33 žmonės, įskaitant ir žudiką – studentą iš Pietų Korėjos, kuris nusišovė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,