Mano Gargždai



Prezidento rinkimams apylinkių komisijos jau pasiruošusios

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Už mažiau nei mėnesio – gegužės 11 dieną – šalies piliečiai pareikš valią ir rinks Lietuvos prezidentą kitiems penkeriems metams.

Klaipėdos rajone jau suformuotos visos rinkimų apylinkės bei patvirtinti jų komisijų nariai.

 

Klaipėdos rajone patvirtinta 31 rinkimų apylinkė.

Kaip portalui mano-gargzdai.lt pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas, iš viso rinkimų laikotarpiui buvo įdarbinti 254 žmonės. Šis skaičius dar gali nežymiai keistis. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus į rinkimų apylinkių komisijas pasiūlė 17 narių. Kitus narius delegavo partijos. Buvo patvirtinti 9 „Drąsos kelio“ siūlyti nariai, Liberalų sąjūdžio – 13, Liberalų ir centro sąjungos – 29, Žemaičių partijos – 30, Lenkų rinkimų akcijos – 19. Kitos partijos pasiūlė narius į visas apylinkes – po 31.

Nauja tai, kad prie komisijų formavimo šiais metais prisidėjo Lietuvos Respublikos lenkų rinkimų akcija. Anksčiau ji tokios teisės neturėjo, nes Seimo rinkimuose nebūdavo išrenkami daugiamandatėse apygardose. Po pastarųjų Seimo rinkimų Lenkų rinkimų akciją įgavo tokią galimybę.

Kita naujiena – kad rinkimai kartu su tobulėjančiomis technologijomis taip pat žengia į priekį. Jau nuo rinkimų kampanijos pradžios rinkimų komisijos pradėjo dirbti su internetinėmis programomis, kurios anksčiau veikdavo tik rinkimų dieną.

Formuojant rinkimų apylinkių komisijas, sunkumų išvengti visgi nepavyko. Nesutarimų kilo Žemaičių partijoje, kurioje dvi narių srovės nepasidalino valdžia. Viena pusė pasiūlė 30 kandidatų į komisijas ir juos patvirtino. Kita pusė pareiškė, kad kai kurie jų netinka ir nori juos atšaukti.

Kadangi žmonės yra įdarbinti, be motyvuoto sprendimo negalima jų atleisti. Vidinių partijos srovių nesutarimai – nėra svari motyvacija. Z. Bitinas teigė, kad bus sprendžiama, ką toliau daryti.

Vyriausioji rinkimų komisijas skelbia, kad nuo Žemaičių partijos gavo du teikimus dėl atstovo skyrimo. Vienu teikimu, pasirašytu Žemaičių partijos pirmininko Egidijaus Skarbalio, prašoma įgaliojimus suteikti Rimantui Martinkui. Kitu teikimu, gautu nuo Žemaičių partijos valdybos, įgaliojimus atstovauti prašoma suteikti Pranui Jokubauskui. Vyriausioji rinkimų komisija įregistruoti Žemaičių partijos atstovu nusprendė Rimantą Martinkų.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

  • Kai kurioms partijoms reiktų atidžiau rinktis ir deleguoti savo narius į apylinkių rinkimų komisijų narius, nesiūlyti garbino amžiaus žmonių ir tik gerai mokančius valstybinę kalbą bei susipažinusius su šiuolaikinėmis technologijomis.

    Pranešti Dalia Trečiadienis, 2014 balandžio 16 16:07 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,