Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rankų lenkimo čempionate gargždiškiai pasipuošė aukso ir bronzos medaliais

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Iš kairės: Lina Buožytė, Lukas Žemgulys ir Inga Parnarauskaitė. Dalyvių nuotr. Iš kairės: Lina Buožytė, Lukas Žemgulys ir Inga Parnarauskaitė. Dalyvių nuotr.

Praėjusį šeštadienį Klaipėdoje įvyko XVIII-asis Lietuvos rankų lenkimo čempionatas. Į čempionatą susirinko 13 komandų, 205 sportininkai iš visos Lietuvos.

 

Gargždų miesto rankų lenkimo komandai atstovavo: Sandra Buožytė, Lina Buožytė, Monika Šakytė, Virga Mockutė, Kristina Radžienė, Viktorija Buožytė, Inga Parnarauskaitė, Lukas Žemgulys, Laurynas Dirvonskis, Martynas Damulis.

Bendroje įskaitoje Gargždų komanda surinko 56 taškus ir užėmė 7 vietą iš 13-kos komandų, žemiau komandinėje įskaitoje palikdami Kuršėnų, Šiaulių, Kauno, Šakių, Rietavo, Lazdijų komandas. Iš čempionato su medaliais grįžo trys Gargždų rankų lenkimo sportininkai. Lina Buožytė (svorio kategorijoje iki 50 kg) dešine ranka iškovojo trečiąją vietą. Lukas Žemgulys, jau prieš porą savaičių dalyvavęs Lietuvos jaunimo čempionate ir tapęs čempionu savo svorio kategorijoje, nepabūgo sudalyvauti ir suaugusiųjų čempionate. Surizikavo ir nepasigailėjo, nes dešine ranka (svorio kategorijoje iki 55 kg) iškovojo bronzos medalį, o su kaire liko ketvirtas. Inga Parnarauskaitė, Gargždų sporto mokyklos trenerė, kovodama kaire ranka tapo čempione (svorio kategorijoje iki 65 kg), o su dešine ranka užėmė trečiąją vietą.

Sportininkai dėkoja Gargždų sporto centrui už finansinę paramą starto mokesčiui, taip pat „Viktorijos“ sporto klubui už komandinį mokestį ir aprangą.

Lietuvos rankų lenkimo čempionatai įvyko ir Gargždų komanda sėkmingai juose sudalyvavo. Lukas ir Inga iškovojo teisę būti įtraukti į Lietuvos rankų lenkimo rinktinę, kuri jau rugsėjo mėnesį dalyvaus pasaulio rankų lenkimo čempionate, vyksiančiame Lietuvoje, Vilniuje. Inga (Gargždų sporto mokyklos trenerė) ir Lukas („Vaivorykštės“ gimnazijos 9 klasės moksleivis) tikisi rasti rėmėjų ir pirmąją mokslo metų savaitę sutikti pasaulio čempionate.

 

Varžybų akimirkos - Ingos Parnarauskaitės nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,