Mano Gargždai



Kad per šv. Velykas liepsnotų tik šventa ugnis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija Asociatyvi redakcijos archyvo fotografija

Kaip rodo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento kelerių metų gaisrų statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūva daugiausia žmonių, padaugėja ir kitų skaudžių nelaimių. Pernai per ilgąjį šv. Velykų savaitgalį gaisre žuvo vienas žmogus, dar vienas buvo traumuotas. Šių švenčių dienomis praėjusiais metais kilo 70 gaisrų.

Ugnis – neatsiejama šv. Velykų dalis. Didįjį šeštadienį pagal tradiciją bažnyčioje šventinamas vanduo ir šventoriuje iš senų kryžių sukuriamas šventas laužas, kurio ugnis pašventinama. Žmonės pasiima laužo ugnelės ir nešasi namo, kad ja įžiebtų savo namų židinio ugnį. Tačiau neretai šventines nuotaikas aptemdo nelaimės dūmai.

Tad tam, kad artėjančio didžiojo Prisikėlimo šventė praeitų sklandžiai bei būtų išvengta aukų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad gyventojai atsargiau elgtųsi su ugnimi, nerūkytų lovoje, nepaliktų be priežiūros mažamečių vaikų. Tuo pačiu pataria: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos. Kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei nedelsiant kvieskite ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,