Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Gargždų Gargždėje“ šokti gali ir močiutės su anūkėmis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„Gargždų Gargždė“ dalyvauja įvairiuose renginiuose. Kolektyvo archyvo nuotr. „Gargždų Gargždė“ dalyvauja įvairiuose renginiuose. Kolektyvo archyvo nuotr.

Ką veikia nuobodžiauti nemėgstančios Gargždų moterys? Šoka linijinių šokių kolektyve „Gargždų Gargždė“, kur netrūksta geros nuotaikos ir gražių akimirkų.

 

Kolektyvo vadovė Giedrė Malūnavičienė pasakojo, kad „Gargždų Gargždė“ veiklą pradėjo 2008 metais. Taigi šiemet jau aštunti metai, kai moterys šoka šiame kolektyve.

G. Malūnavičienė teigė, kad yra tokių narių, kurios „Gargždų Gargždėje“ šoka nuo pat įkūrimo pradžios. Tačiau vyksta ir narių kaita.

„Visada kažkiek narių nubyra. Tai lemia šeimos, sveikatos problemos ir visa kita. Kiekvienais metais yra renkamos naujos grupės. Šiuo metu yra keturios šokančiųjų grupės“, – kalbėjo kolektyvo vadovė.

„Gargždų Gargždės“ narės – įvairaus amžiaus, čia laukiamos visos moterys.

„Amžius – ne riba. Gali šokti ir mama su dukra. Vienos šeimos maža dukra šoka mano kolektyve muzikos mokykloje, o jos mama ir močiutė suaugusiųjų grupėje. Kolektyvą daugiausiai lanko moterys, kurios jau yra užauginusios vaikus, sukūrusios namų gerovę, vyrai turi savo užsiėmimus, moterys – savo. Tiesa, priimame ir vyrus, bet jie nenori šokti, – juokėsi vadovė. – O ką veikti namuose? Vaikai užaugo ir išėjo. Kur save realizuoti? Apie puodus suktis? Televizorius – vyrų prioritetas. Mūsų darbas – judėti“, – mąstė G. Malūnavičienė ir pridūrė, kad figūros kolektyvo moterys „netaiso“, nes ir taip gerai jaučiasi.

„Gargždų Gargždės“ repeticijos vyksta du kartus per savaitę po vieną valandą. Tad laiko galima rasti. Be to, pasak G. Malūnavičienės, jos nėra tokios sunkios, kad nebūtų galima pasivyti kitų šokėjų, jei tektų kurią repeticiją praleisti.

„Nors atėjo ir sunkesnių šokių tendencijų. Iš seminarų parvežu vis sudėtingesnių. Bet šokančiųjų tai neišgąsdina. Jei jau kas išsigąsta, jie dažniausiai po poros mėnesių palieka kolektyvą“, – tvirtino kolektyvo vedlė.

Ji pasidžiaugė, kad „Gargždų Gargždės“ šokėjos yra labai aktyvios, visur norinčios dalyvauti.

„Konkursai domina ne visas. Aktualesni renginiai, kur galima tiesiog pasilinksminti. O kitos kaip tik nori adrenalino. Daugiau konkursuose pradėjome dalyvauti tik šiemet. Jau ėmėme dalyvauti ir vienetų varžybose“, – pasakojo G. Malūnavičienė.

Kolektyvas dalyvauja daugybėje renginių, vieną po kito vadovė vardijo ir laukiančius netolimoje ateityje. Pasigirti šokėjos taip pat turi kuo. Pavyzdžiui, neseniai Vilniuje vykusiose linijinių šokių varžybose „Linedance Širdis“ tarp Social grupės šokėjų „Gargždų Gargždės“ narė Eglė Mizarė laimėjo sidabro medalį.

Nors linijiniai šokiai atkeliavo iš Amerikos, jie puikiai prigijo ir Lietuvoje.

„Vienintelis skirtumas, kad amerikiečiai daugiau šoka kantri šokius. Europiečiams patinka įvairesni šokiai: ne tik kantri, bet ir funk, kubana, latino. Yra labai gražių ir graikiškų bei airiškų linijinių šokių“, – sakė G. Malūnavičienė.

 

„Gargždų Gargždės“ archyvo nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,