Mano Gargždai



5 idėjos, padėsiančios greitai pasiruošti Velykoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Ketinote per Velykas išvykti, o planai pasikeitė? Per rūpesčius nė nepastebėjote, kad gražiausia pavasario šventė jau visai čia pat? O gal žada atvykti netikėti svečiai? Ne bėda. Siūlome 5 idėjas, padėsiančias greitai pasiruošti Velykoms.

 

1. Šedevras ant vaišių stalo

pyragas

 

Bet kokiam vaišių stalui reikia „pažibos“. O ką daryti, jei suktis virtuvėje sekasi nekaip? Siūlome iškepti paprastai ir greitai pagaminamą šokoladinį pyragą, kuris patiks net didžiausiems gurmanams.

Jį paruošti nesunku: puode ištirpinkite 100 gramų šokolado ir 130 gramų sviesto. Išplakite 2 kiaušinius su 100 mililitrų cukraus. Į plakinį įberkite truputį vanilinio cukraus, pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių. Ištirpintą šokoladą supilkite į plakinį. Įdėkite 80 mililitrų miltų ir 2 valgomuosius šaukštus kakavos. Viską išmaišę, įdėkite atšildytų vyšnių (tinka ir serbentai arba kitos uogos). Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Skanaus!

 

2. Originali dekoracija

koliazas

 

Kokios Velykos be šventinių akcentų? Šį velykinį kiškį pagaminsite be jokio vargo. Visuose namuose galima rasti kojinių, kurių poros nežinia kur prapuolusios. Į spalvingą kojinę pripilkite ryžių, suformuokite galvą ir kiškio kaklą papuoškite dekoratyvine juostele. Viršugalvį užriškite siūlu ar virvele. Kiškiams iš namuose rastų medžiagos likučių iškirpkite ir prisiūkite ar priklijuokite akis, nosį ir pan. Galite panaudoti ir nedideles sagas. Nepamirškite uodegos! Žirklėmis suformuokite ausis ir galėsite džiaugtis savo gaminiu.

 

3. Margučiai

koliazas2

 

Gražiai ir greitai numarginti kiaušinius ne taip ir lengva. Tačiau šis būdas – kitoks. Jums tereikės kiaušinių ir popierinių servetėlių. Nulupkite viršutinį servetėlės sluoksnį. Jį vyniokite ant kietai virto kiaušinio. Kad gerai priglustų, šepetėliu servetėlę ištepkite kiaušinio baltimu. Popieriaus perteklių nukirpkite. Leiskite kiaušiniams gerai išdžiūti.

 

4. Kaip nenuobodžiauti švenčiant

outdoor party games egg run

 

Jei bijote nejaukios tylos ar nuobodulio prie stalo, teks pasirūpinti šventiniais žaidimais. Vienas jų – kiaušinio nešimas ant šaukšto. Žaidimas sudomins ne tik mažuosius svečius, bet ir suaugusiuosius. Žmonės turi pasiskirstyti į dvi komandas. Jų nariai turi kaip galima greičiau šaukštu nunešti kiaušinį nuo starto iki finišo, pavyzdžiui, krepšio. Bėgama po vieną. Laimi komanda sudaužiusi mažiau margučių. Dar įdomesnė žaidimo versija – šaukštą nešti ne rankoje, o burnoje.

 

5. Mielos dovanėlės

mld105925 0411 egghunt eggstill 583 jellybean vert

 

Jei norite svečiams įteikti velykinių dovanėlių, tam puikiai gali pasitarnauti mažyčiai kiaušinių formos guminukai arba šokoladiniai saldainiai. Juos sudėkite į spalvotus keksiukų kepimo krepšelius. Prie jų apačios priklijuokite iš spalvoto popieriaus iškirptų gėlių karpinius. Paprasta, tačiau atrodo įspūdingai.

 

mano-gargzdai.lt, acreativecookie.blogspot.com, larecetadelafelicidad.com, marthastewart.com, parentmap.com nuotraukos.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 84 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,