Mano Gargždai



Savaitgalį gyventojai plušės talkose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jau ne pirmi metai talkininkai Gargžduose kuopia aplink karjerus esančią teritoriją, kur surenkamos krūvos statybinių atliekų, padangų ir kitų šiukšlių. Redakcijos archyvo nuotr. Jau ne pirmi metai talkininkai Gargžduose kuopia aplink karjerus esančią teritoriją, kur surenkamos krūvos statybinių atliekų, padangų ir kitų šiukšlių. Redakcijos archyvo nuotr.

Šeštadienį jau septintą kartą į akciją „Darom“ rinksis žmonės, norintys savo aplinką padaryti švaresnę ir gražesnę. Talkos vyks ne tik Gargžduose, bet ir mažesniuose miesteliuose bei kaimuose. Tiesa, nemažai jų gyventojų kuoptis pradėjo dar prieš Velykas.

 

Norintieji dalyvauti akcijoje Gargžduose renkasi 10 valandą prie vandens bokšto Kuršlaukio gatvėje.

Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis teigė, kad ne pirmi metai labiausiai apšiukšlinta vieta mieste – Gargždų karjerų teritorija.

„Tradiciškai jau kokie treji metai rinkdavomės prie vandens bokšto ir visuomet rasdavome, ką veikti. Šiemet lygiai taip pat bandysime šias teritorijas, kiek įmanoma, sutvarkyti. Mačiau, kad ten yra nemažai statybinių atliekų, autoservisų atliekų, pavyzdžiui, „bamperių“, – kalbėjo S. Bakšinskis.

Seniūnas svarstė, kad, ko gero, dar daug metų reikės minėtą teritoriją kuopti.

„Kaip slibinui vieną galvą nukerti – dvi išauga. Taip ir mes – vieną mašiną šiukšlių išvežame, o dar dvi atsiranda į vietą“, – nuogąstavo S. Bakšinskis.

Seniūnui antrino nuolatinė akcijos „Darom“ koordinatorė Klaipėdos rajone Agnė Zabrynaitė.

„Žmonės yra kultūringesni ir tose vietose, kur patys poilsiauja, prie Minijos ar kažkur kitur, nebekrato šiukšlių. O ten, kur žmogaus akiai sunkiau pamatyti arba kur gali privažiuoti su mašina, yra labai skaudžių taškų. Prie karjerų kažin, ar pavyks šiukšles sukrauti į maišus. Reikės mašinos, technikos, o paskui galvoti apie prevencijos priemones tose vietose“, – sakė A. Zabrynaitė.

Ankstesniais metais Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) nemokamai priimdavo apie 100 tonų akcijos metų surinktų atliekų, deja, šiais metais šis skaičius gerokai mažesnis – KRATC nemokamai priims tik 38 tonas.

„Šie skaičiai, aišku, labai maži, bet atliekų išvežimas vis tiek nesustos. Čia labai gelbėja Savivaldybės biudžetas. Svarbu, kad kažkas atliekas surenka, o išvežimu pasirūpinsime“, – žadėjo A. Zabrynaitė.

Nemažai gyvenviečių švarintis pradėjo gerokai anksčiau.

Endriejavo seniūnė Laimutė Šunokienė portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, jog labai opių taškų seniūnijoje nėra, o žmonės ir įstaigos savo teritorijas pradėjo tvarkyti dar prieš Velykas.

„Bendruomenė ir mokykla tvarkysis šį penktadienį. Visuotinės talkos šeštadienį mes nedarome, nes norėjome susitvarkyti iki Velykų. Iki šventės apsikuopėme prie ežero, susitvarkėme gyvenvietę. Atgimimo parkas lieka šiam penktadieniui. Šeštadienį mes švęsime Atvelykį“, – tvirtino Endriejavo seniūnė.

Į darbus anksčiau kibo ir Veiviržėnų seniūnijos gyventojai. Seniūnijos seniūnė Edita Sluckienė teigė, kad viešieji darbininkai, taip pat ir seniūnaičiai tvarkosi jau visą savaitę.

„Kažkokių didesnių probleminių vietų neturime. Bendruomenė, kaip ir visada, tvarkys slėnį. Ne tik šiukšles rinks, bet ir lapus, tvarkys medžius. Kitur įprastai bus tvarkomi valstybiniai plotai“, – nurodė E. Sluckienė.

 

Vietas, kur Klaipėdos rajone bus tvarkomasi, galite rasti ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 518 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,