Mano Gargždai



Vairuotojo pažymėjimas prilygs tapatybės kortelei

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vairuotojo pažymėjimas prilygs asmens tapatybės kortelei ar pasui. Asociatyvi corbis nuotr. Vairuotojo pažymėjimas prilygs asmens tapatybės kortelei ar pasui. Asociatyvi corbis nuotr.

Liberalo Remigijaus Šimašiaus siūlymui, numatančiam, kad naujojo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai Lietuvoje taip pat būtų laikomi asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu, pritaria Seimas.

Vakar po pateikimo pritarta tai numatančiam Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo ir papildymo projektui.

„Vairuotojo pažymėjimas Lietuvoje turėtų būti lygiavertis dokumentas pasui ar asmens tapatybės kortelei. Technologijos sparčiai žengia į priekį, todėl reikėtų jau šiandien pasinaudoti jų privalumais. Naujo pavyzdžio pažymėjimas turėtų būti pripažįstamas ir siekiant gauti įvairias paslaugas. Pataisų tikslas – užtikrinti, kad žmonėms su savimi nereikėtų nešiotis ar automobilyje turėti visos šūsnies dokumentų“, – sako įstatymo pataisų autorius Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Šimašius.

Įstatymo pataisomis taip pat siūloma įtvirtinti, kad vairuotojai transporto priemones tikrinantiems pareigūnams vietoj vairuotojo pažymėjimo galėtų pateikti ir asmens tapatybės kortelę arba pasą. Siekiant sumažinti vairuotojams privalomų vežiotis dokumentų skaičių, atsisakoma reikalavimo pareigūnams pateikti privalomosios techninės apžiūros dokumentą.

Liberalas R. Šimašius primena, kad nuo 2005 m. lapkričio 1 d. Lietuvoje išduodami tik Europos Sąjungos reikalavimus atitinkantys naujos kartos vairuotojo pažymėjimai, kurie turi polikarbonatinį sluoksnį ir kuriuose asmens atvaizdas, parašas bei kiti duomenys įrašomi naudojant lazerinio graviravimo įrangą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 343 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,