Mano Gargždai



Pajūryje griaudės artilerijos pabūklai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
KAM nuotr. KAM nuotr.

Balandžio 29-30 d. nuo 10 iki 12 val. pajūryje pirmą kartą bus vykdomos kovinio šaudymo pratybos iš 105 mm haubicų M-50, pranešė krašto apsaugos ministerija.

Šaudymas bus atliekamas dvejais pabūklais iš karinio Kairių poligono į taikinius jūros poligono zonose. Šių mokymų tikslas yra pilnavertiškai pasirengti šalies teritorijos gynybai. Kariai jų metu mokysis atremti grėsmes iš jūros.

Sviediniai skries virš Kuršių marių, Kuršių nerijos ir kris jūroje maždaug 3 km nuo kranto. Pažymėtina, kad šaudmenys skries maždaug 2 km aukštyje ir neskleis jokio garso bei neišskirs jokių šalutinių medžiagų, todėl žala nei aplinkai, nei žmonėms nebus padaryta.

Pagrindinis pratybų organizatorius – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų LDK Butigeidžio dragūnų batalionas. Pratybose taip pat dalyvaus kariai iš Generolo Romualdo Giedraičio Artilerijos bataliono. Pratybas stebėti pakviesti vietinės valdžios institucijų atstovai, Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika, kariuomenės vienetų vadai. Planuojama, kad mokymus stebės ir Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 238 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,