Mano Gargždai



Šiūpariuose varžėsi jaunieji raiteliai

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Šiūpariuose vykusiuose konkūruose daugiausia apdovanojimų susižėrė jaunoji raitelė - Rugilė Blaškevičiūtė. Rugilės Blaškevičiūtės nuotr. Šiūpariuose vykusiuose konkūruose daugiausia apdovanojimų susižėrė jaunoji raitelė - Rugilė Blaškevičiūtė. Rugilės Blaškevičiūtės nuotr.

Savaitgalį Šiūpariuose vykusiose konkūrų varžybose dominavo jaunieji raiteliai. Jose dalyvavo net 30 žirgų iš Klaipėdos rajono, sulaukta raitelio ir iš Šiaulių.

Pirmąjį konkūrą, skirtą nepatyrusiems raiteliams, laimėjo Viktoras su Kvadratu, antri liko Gintarė su Gomeliu, o bronzos medaliu pasidabino Lijana su Grifu.

Kitą konkūrą laimėjo Priekulės žirgyno atstovė Eglė Morenaitė su Birštonu, antroji vieta atiteko namų aikštėje jojusiai Oksanai Rapalavičiūtei su Libretu. Treti liko Loreta Dyburienė su Pegasu.

90 centimetrų maršrute kova vyko iki pat pabaigos. Paskutinė jojusi Rita Mažonienė parodė savo sukauptą patirtį ir laimėjo šį konkūrą su nuosavu žirgu Libretu, antrą apdovanojimą ir dar vieną medalį iškovojo Eglė Morenaitė su Birštonu. Bronzos medaliu teko tenkintis Rugilei Blaškevičiūtei su „Zigmo žirgams“ priklausančiu žirgu Sanremo.

110 konkūrą ir JSK „Žemaičiai“ sezono atidarymo taurę laimėjo Eglė Morenaitė su mažuoju Birštonu, antroji vieta atiteko Rugilei Blaškevičiūtei su Sanremo. Trečiąja vieta džiaugėsi JSK „Žemaičiai“ trenerė Rita Mažonienė su Libretu.

Pagrindinę rungtį ir gražuolę „Gargždų pramogų“ taurę namo parsivežė jaunoji Rugilė Blaškevičiūtė su Sanremo, antroji vieta atiteko Sandrai Zakarinaitei su Brando, o trečioji – Akvilei  Baniulytei su Hatora.

Varžybų šeimininkas Saulius Baniulis: „Džiaugiuosi, kad atvyko daug jaunų raitelių, smagu stebėti jų pirmuosius startus ir tuos pačius raitelius pamatyti po kelerių metų dalyvaujančius nacionalinėse varžybose. Smagu, kad šiemet „Gargždų pramogos“ finansiškai parėmė varžybas ir net įsteigė savo taurę. Tikimės, kad šis pavyzdys pritrauks ir dar daugiau rėmėjų – tada galėtume suorganizuoti rimtesnes varžybas, padėti jauniesiems raiteliams siekti aukštumų. Artimiausios varžybos planuojamos vasaros vidury“.

Po varžybų pakalbinome užsispyrusią raitelę iš Klaipėdos – Rugilę Blaškevičiūtę, kuri treniruojasi Palangos „Zigmo žirgai“ žirgyne.

„Puikios varžybos, tai geriausia dovana gimtadienio proga. Iškovojau tris apdovanojimus, laimėjau „Gargždų pramogų“ taurę. Manau, kad tai puiki sezono pradžia, sutikau būsimus konkurentus ir seniai matytus draugus. Tai ne tik sėkmė, intensyviai ruošėmės vasaros sezonui ir be savo puikaus trenerio Tado Šeško pagalbos nebūčiau pasiekusi tokių rezultatų.“

Jaunoji raitelė kitą dieną šventė 14-tąjį gimtadienį.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,