Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kariai tobulino individualius kovinio pasirengimo įgūdžius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Individualių įgūdžių atnaujinimo pratybos profesinės tarnybos kariams vyksta kartą per metus. Individualių įgūdžių atnaujinimo pratybos profesinės tarnybos kariams vyksta kartą per metus.

Klaipėdos rajone, Kairių kaime, generolo P. Plechavičiaus poligone, vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės profesinės karo tarnybos karių lauko taktinės pratybos.

 

Pratybų tikslas - atnaujinti rinktinės profesinės tarnybos karių taktikos ir topografijos individualius įgūdžius,  sugebėti veikti mūšio lauke įvairiomis sąlygomis bei atlikti 8km karinio žygio ir karinio granatos metimo testus.

Kariai buvo suskirstyti į du būrius. Pirmą kartą profesinės tarnybos karių pratybose, mokantis taktiškai judėti, buvo panaudoti „Airsoft" ginklai. Kariai, judėdami poromis, turėjo naikinti taikinius ir užimti priešo apkasą. Nors ir mažos „Airsoft" ginklų „kulkos", tačiau neteisingai užėmusiems priedangą ar be kolegos dengimo judėjusiems kariams kirsdavo skaudžiai. Kam į ausį, kam į kaktą. Esant realiai „pašovimo" galimybei visiškai kitaip yra vertinama situacija, stengiamasi daugiau bendrauti su porininku, ieškomos apsisaugoti padedančios priedangos. Visi be išimties pritarė, kad toks treniravimosi būdas labai naudingas.

Po trumpos vakarienės, kita užduotis - išžvalgyti atitinkamą rajoną, kuriame buvo „paslėpti" priešo dokumentai. Pirmas būrys šią užduotį įvykdė, bet grįžtant į bazę visiškoje tamsoje susidūrė su priešo patruliu. Čia ir supratome, kaip gerai būtų turėti bent keletą naktinio matymo prietaisų...

Rytas. Higiena, pusryčiai, 8 km karinis žygis. Kad žygiuoti neprailgtų, būriai keliolika kartų žygio metu uždainavo rinktinės dainą „Žemaičių žalias kraštas aidi".

Atvykus į granatų mėtymo lauką, po trumpos mankštos buvo pradėtas granatų mėtymo testas. Per dvi minutes kariai turėjo numesti į taikinį  16 granatų iš įvairių padėčių.

Individualių įgūdžių atnaujinimo pratybos profesinės tarnybos kariams vyksta kartą per metus. Jose privalo dalyvauti visi profesinės tarnybos kariai.

 

Vyr. srž. Aringo Švedo ir vyr. srž. Redos Montvilienės nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,