Mano Gargždai



Dreverniškiai – etnokultūros varžybų prizininkai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dreverniškiai etnokultūros varžytuvėse pelnė II-ąją vietą. Dalyvio nuotr. Dreverniškiai etnokultūros varžytuvėse pelnė II-ąją vietą. Dalyvio nuotr.

Balandžio 29 d. Drevernos vaikų pulkelis dalyvavo Etnokultūros projekto „Mūsų lobynai“ regioninėse varžytuvėse Šilalėje ir laimėjo garbingą antrąją vietą.

Varžėmės keturiuose konkursuose:

- Komandų prisistatymo konkurso metu teatrališkai papasakojome istoriją apie Drevernos Milžiną – dėkojame Priekulės KC direktorei Alantai už vertingus patarimus.

- Tautinio kostiumo pristatymo konkurse tarmiškai pristatėme Mažosios Lietuvos madas ir ypatumus. Ir būtinai dar kart turime padėkoti Klaipėdos r. ŽRVVG už suteiktą galimybę juos įsigyti.

- Tautosakos paveldo konkurse  visus pamokėme žaisti „Žuvininkai mes esme“ ir kaip vikriai šokinėti „Per meškerį“.

- Kulinarijos paveldo konkurse buvome nenugalimi, nes žvejytė Aldona Stasiukėnienė ir žvejo Vytauto Toliušio šeima pasirūpino, kad nusivežtumėme net septynių pavadinimų žuvies ir gardžios lietuvininkų duonelės.

Garsinti Drevernos vardą vaikai nusiteikę ir kitąmet, nes daug išmoko, pagilino folkloro žinias,  susipažino su kitų rajonų vaikais, smagiai leido laiką keliaudami kartu.  

 

V.Asnauskienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 257 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,