Mano Gargždai



Labiausiai skurstančiuosius netrukus pasieks europinė parama maistu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo fotografija Redakcijos archyvo fotografija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, siekdama vieno iš savo tikslų – sumažinti žmonių, kuriems gresia skurdas ir socialinė atskirtis, skaičių, – viena iš pirmųjų Europos Sąjungoje ėmėsi įgyvendinti Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis finansuojamą priemonę – teikti maistą labiausiai skurstantiems Lietuvos gyventojams.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo skyrus 11,76 mln. Lt finansavimą, Valstybės įmonė Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra pasirašė maisto produktų tiekimo sutartį su UAB „Kauno grūdai“.

„Džiaugiuosi, kad vieni iš pirmųjų Europos Sąjungoje įvykdėme būtinus viešuosius pirkimus ir netrukus maistu aprūpinsime sunkioje ekonominėje ir socialinėje padėtyje atsidūrusius Lietuvos gyventojus“, – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Labiausiai skurstantiems asmenims yra priskiriami tie asmenys, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 1,5 dydžio valstybės remiamų pajamų (t. y. 525 Lt) per mėnesį, su galimomis išimtimis, kurias nustato savivaldybių administracijos.

Į savivaldybes su prašymais dėl paramos maisto produktais kreipėsi beveik 225 tūkst. asmenų, kuriems bus teikiami šie produktai: miltai, cukrus, aliejus, ryžiai, trijų grūdų kruopos, žirniai, makaronai, mėsos konservai ir sausi pusryčiai.

Labiausiai skurstantiems asmenims maisto produktus padės paskirstyti savivaldybės, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija bei labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“. Maisto produktai į šių institucijų ir organizacijų nurodytus sandėlius pradės būti tiekiami nuo gegužės 7 dienos.

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,