Mano Gargždai



Moksleiviai varžėsi lengvosios atletikos rungtyse

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Z.Bitino nuotr. Z.Bitino nuotr.

    Gegužės 6 dieną į lengvosios atletikos Olimpinio festivalio rungčių varžybas Gargždų sporto mokyklos stadione susirinko 8 rajono bendrojo ugdymo mokyklų komandos.

 Tarp kaimo vietovių mokyklų kovojo Plikių Ievos Labutytės  pagrindinės mokyklos, Dovilų pagrindinės mokyklos, Vėžaičių pagrindinės mokyklos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos lengvaatlečiai. Tarp miesto bendrojo ugdymo mokyklų susirungė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos lengvaatlečiai.  Tiek vaikinai, tiek merginos bėgo po 100 metrų, 400 metrų, 1000 metrų distancijas, stumdė rutulį (vaikinai - 5 kg., merginos – 3 kg. svorio), atliko šuolius į tolį ir aukštį. Be to, miesto mokyklų atstovai dar bėgo estafetę 4x100 metrų.

    Tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų komandų lyderiais buvo jau daugelį kartų šiais metais įvairiose varžybose savo mokyklų komandas į pergales vedę Teodoras Padagas, Eglė Morenaitė ir Violeta Kuldaitė iš Priekulės, veiviržėniškiai Laurynas Toleikis ir Nerijus Šaulys, doviliškės Justė Naujokaitė ir Olivija Andrijauskaitė, vėžaitiškis Valdas Antužis, Alvydas Lušpinis iš „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Karolina Brigmanaitė iš „Vaivorykštės“ gimnazijos ir kiti. Kadangi varžybos buvo ne tik asmeninės, bet ir komandinės, tai komandų vadovai turėjo spręsti dilemą, kaip teisingiausiai išdėstyti komandos sudėtį po atskiras varžybų šakas. Komandoje dalyvių skaičius buvo ribojamas, ir kiekvienas dalyvis galėjo startuoti tiktai vienoje rungtyje.

    Tarp kaimo vietovių mokyklų merginų nugalėjo Dovilų pagrindinė mokykla – 100 taškų. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija - antra (97 taškai). Trečios Vėžaičių pagrindinės mokyklos merginos – 93 taškai, Plikių I.Labutytės pagrindinės mokyklos lengvaatletės liko ketvirtos su 89 taškais.

   Tarp kaimo vietovių mokyklų vaikinų nepralenkiama buvo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komanda – 103 taškai. Antri doviliškiai – 94 taškai, treti vėžaitiškiai – 93 taškai, ketvirti plikiškiai – 88 taškai.

   Tarp miesto bendrojo ugdymo mokyklų merginų ryškiai pirmavo Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos sportininkės – 147 taškai. Priekuliškės net 20 taškų aplenkė antroje vietoje likusias Gargždų „Minijos“ progimnazijos lengvaatletes. Trečioje vietoje Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla (121 taškas). Ketvirta - Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija su 113 taškų.

Tarp miesto mokyklų vaikinų pirmavo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija – 138 taškai. Antri priekuliškiai – 135 taškai, treti „Kranto“ atstovai – 120 taškų, ketvirti minijiečiai – 118 taškų.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 517 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,