Mano Gargždai



Šiandien prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Jei tikrąją prezidento rinkimų dieną negalėsite atvykti balsuoti, tai galite padaryti jau šiandien – prasidėjo išankstinis balsavimas.

 

Prezidento rinkimuose balsuoti iš anksto galima bet kurios savivaldybės pastate gegužės 7 ir 8 d. nuo 8 iki 20 valandos.

Balsuoti specialiuose paštuose galima nuo šiandienos, gegužės 7-osios, iki gegužės 9 dienos. Balsuoti paštu gali tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, arba atlieka tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose (sulaikymo namuose).

Balsavimas namuose vyks gegužės 9 ir 10 d. nuo 8 iki 20 val. Balsuoti namuose gali tik šie rinkėjai: neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti balsuoti į paštą arba rinkimų dieną į rinkimų apylinkę ir jeigu jie pateikė Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose.

Rinkėjų prašymai balsuoti namuose pradedami priimti įteikiant rinkėjo korteles ir baigiami gegužės 7 d., pakartotiniuose prezidento rinkimuose – iki gegužės 21 d. Rinkėjų, kurie laikinai apsistojo konkrečios rinkimų apylinkės teritorijoje ir nėra įrašyti į šios rinkimų apylinkės rinkėjų sąrašą, prašymai balsuoti namuose buvo baigiami priimti gegužės 6 d., pakartotiniuose prezidento rinkimuose – iki gegužės 20 d.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 d., pakartotiniai – gegužės 25 d.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 703 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,