Mano Gargždai



Agluonėnų moksleiviai - įdomių pranešimų autoriai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotr. Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotr.

Klaipėdos rajono Agluonėnų pagrindinėje mokykloje vyko trečioji 7–10 klasių mokinių konferencija „Mano sėkmė“. Mokiniai pristatė 26 pranešimus. Kaip ir ankstesniais metais mokiniai savarankiškai rinkosi temas ir kuruojančius mokytojus, todėl darbų įvairovė labai didelė. Komisijai: Agluonėnų bibliotekos bibliotekininkei E. Ramanauskienei, Agluonėnų etnografinės sodybos vadovei G. Šutkutei, mokytojoms A. Ivaškevičienei, K. Bobrik, mokinėms I. Fabijonavičiūtei ir D. Karosaitei,  teko sunki užduotis – išrinkti tris geriausius darbus.

Jau pirmas 10 klasės mokinių I. Fabijonavičiūtės ir R. Lileikytės pristatymas patraukė dėmesį. Merginos sukūrė internetinę svetainę pagalbadesimtokui.wix.com/pagrindinis, kurioje mokiniai ras skyrius „Rinkis profesinę mokyklą“, „Rinkis gimnaziją“ ir „Esi neapsisprendęs?“. Besidomintieji ras informaciją apie mokyklas, galės atlikti testus ar pažiūrėti filmukus.

7 klasės mokiniai M. Uselis ir E. Gailius pateikė daug rimtų faktų, kodėl nereikia vartoti energinių gėrimų, o iš nufilmuoto interviu su mokyklos mokiniais ir mokytojais paaiškėjo, kad mūsų mokiniai energinius gėrimus vartoja retai ir žino apie jų  žalą sveikatai.

8 klasės mokinės R. Zakaraitė ir L. Lileikytė pamokė, kaip skaityti eilėraštį, kad atsivertų vaizdai ir galėtume įsivaizduoti, kas po vaizdu. Mergaitės visa tai pristatė specialiu pristatymo formatu – petcha kucha.

7 klasės mokinės G. Grevytė ir E. Jasaitė savo pranešime išsamiai išnagrinėjo mobiliųjų telefonų naudojimo naudą ir dažno naudojimo pavojus sveikatai.

9 klasės mokinė S. Šlepetytė, 8 klasės mokinės A. Kirilovaitė ir G. Paulauskaitė kūrė meninius projektus. Samanta sukūrė A1 formato karpinį ir puikiai pristatė teorinę medžiagą apie karpinių meną Lietuvoje. Aštuntokės papasakojo apie origami meną ir sukūrė modulinio origamio kompoziciją.

Išklausėme du rimtus pranešimus apie sveikatą ir jos stiprinimą. 7 klasės mokinys A. Ronkus atliko namuose vartojamų daržovių ir mokyklos bendruomenės naudojamo vandens nitratų ir nitritų tyrimus, o jo klasės draugas K. Juškėnas, vykdydamas  projektą, mokyklos bendruomenei organizavo viktoriną apie sveiką maistą ir parengė lankstinuką – atmintinę apie sveiką mitybą.

9 klasės mokiniai E. Bieliauskas ir L. Palekas taip pat aptarė sveikatos problemas, susijusias su alkoholio vartojimu, ištyrė ir įvertino alkoholį vartojančių mokinių skaičių 7 – 10 klasėse.

9 klasės mokinė A. Žebrauskaitė supažindino su Agluonėnų seniūnijos mokyklų istorija, o septintokė sesė Ž. Žebrauskaitė su klasės drauge I. Česnavičiūte papasakojo daug įdomių faktų apie ilgametės mokytojos Juzefos Jančiauskienės asmenybę ir gyvenimą.

Dalis pranešimų buvo teoriniai. Kai kurie iš jų labai įdomūs, aktualūs ir gerai pristatyti: ,,Pirotechnika“ (E. Jokūbaitis ir V. Ramanauskas, 9 kl.), „Viena Kristijono Donelaičio gyvenimo diena“ (L. Mažionis ir A. Armalis, 10 kl.), „Elektromagnetai“ (R. Kiela, 10 kl.).

Komisija išrinko tris geriausius pranešimus. Visiems patiko emocionalus dešimtoko J. Česnavičiaus darbo pristatymas (mokytoja R. Petraitienė). O ir jo pranešimas „Senovinės maldaknygės nagrinėjimas“ parodė, kiek daug įdomaus galima sužinoti nagrinėjant savo senelės senutėlę maldaknygę.

8 klasės mokiniai I. Bieliauskaitė ir M. Mažionis auditoriją supažindino su muilo atsiradimo istorija. Jų darbo „Muilas“ (mokytoja I. Martišienė) pristatyme buvo parodytas muilo gamybos procesas. Ineta ir Mindaugas sau muilą jau pasigamino, mes irgi galėsime jį išbandyti.

9 klasės mokinys G. Kirilovas supažindino su video montavimo programomis. Vaikinas pademonstravo, kokią patirtį įgijo, dirbdamas su Sony Vegas Pro programa. Mokinys parodė savo sukurtą 40 sekundžių video klipą su panaudotais  įvairiausiais programos efektais.

Buvo nutarta skirti dvi paskatinamąsias vietas. 10 klasės mokinei D. Karosaitei už darbą „Klaipėdos krašto Agluonėnų seniūnijos tremtinių istorija“, kuriame ji papasakojo Ernos Bertaitytės Kuzovienės, vienintelės agluonėniškės Sibiro tremtinės, dar esančios kartu su mumis, istoriją.

 7 klasės mokinys R. Ramanauskas paskatintas už darbą ,,e Twinning. Projektas: profesijų medis“. 5 – 10 klasių mokiniai dalyvavo tarptautiniame e Twinning projekte ir Rokui buvo patikėta užduotis apie projektinę veiklą, jos rezultatus, informuoti mokyklos bendruomenę. Rokui pavyko.

Džiugu, kad visi Agluonėnų mokyklos 7–10 klasių mokiniai surado daug įdomių temų, gebėjo į jas įsigilinti ir savo įžvalgomis pasidalinti su mokyklos bendruomene.

 

Agluonėnų pagrindinės mokyklos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,