Mano Gargždai



Lietus nesugadino šventės

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Deimantės Venckutės nuotrauka. Deimantės Venckutės nuotrauka.

Gegužės devintąją dieną Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje buvo paminėta Europos diena. Dalyviai bei svečiai buvo informuoti apie jų teises, galimybes, skatintas jų dalyvavimas formuojant Europos Sąjungos politiką, priminta apie laisvo judėjimo galimybes. Ir, nors dėl lietaus Europos dienos šventę iš lauko, vidinio bibliotekos kiemelio, teko perkelti į bibliotekos vidų, šventė nuo to nenukentėjo.

 

EUROradijo transliacijoje kalbėjo kandidatė į Europos parlamentą Andželika Šakinienė, Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė ir Laima Andrikienė – europarlamentarė. Buvo aptarta, kokie pasikeitimai įvyko per dešimt metų Europos sąjungoje, kiek naudinga ji Lietuvai, pabrėžta ir balsavimo rinkimuose svarba. Diskusijos buvo užbaigtos linkėjimais Gargždų miesto gyventojams bei miesto svečiams.

EUROjomarko metu buvo galima įsigyti ne tik tradicinių lietuviškų gaminių, ekologiškų produktų, tautodailininkų darbų, bet ir jaunų žmonių rankomis kurtų dirbinių. Mugėje buvo galima išmėginti ir krepšių pynimą, ir sudalyvauti loterijose, įsigyti įvairios produkcijos, susipažinti su Europos piliečių teisėmis, buvo skatinamas bendruomeniškumas. EUROjomarke savo darbus siūlė Lapių pagrindinės mokyklos globos grupė, jaunimo klubas iš Kretingos, vaikų dienos centras „Pastogė“, Gargždų socialinių paslaugų centras ir kiti. Amatininkai susirinko ne tik iš Gargždų,  taip pat iš įvairių miestelių bei kaimelių – Dovilų, Jokūbavo, Kalotės, Slengių, Šilutės, Priekulės.

Koncertas „Gimėme Europoje“ išsiskyrė dalyvių gausa – jų buvo apie 150. Koncerto pradžią skelbė Gargždų Kultūros centro vaikų šokių studijos „Trepsiukas“ dešimtmečiai šokėjai, kurie simboliškai atspindėjo ir Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmetį. Pasirodė ir Vėžaičių kultūros centro jaunosios kanklininkės bei šokėjos. Koncertui įpusėjus buvo vaišinamasi dešimties kilogramų svorio tortu. Koncertą užbaigė Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro atlikėjai, breiko šokėjai ir siuvimo ir dekoravimo studijos merginos, pristačiusios kolekciją „Stilinga geometrija“.

„Negalime sakyti, jog dėl oro nepasisekė – galbūt kaip tik pasisekė? Mes susiglaudėme, buvome arčiau vieni kitų, visi bendravo. Susirinko apie 300 žmonių, visi daug pamatė bei išgirdo“, – džiaugėsi J. Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė.

 

Deimantės Venckutės ir Liepos Savickaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 439 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,